Medicoselskab med Coloplast-milliardærer i ryggen vil på børsen
Coloplast-milliardær Niels Peter Louis-Hansen ejer i dag 29,08 pct. af aktierne i Virogates.
Foto: PR
Penge Af
Medicoselskabet Virogates vil børsnoteres og hente et provenu på op mod 75 mio. kr.

Virogates er delvist ejet af familien bag Coloplast. 29,08 pct. af aktierne er i dag ejet af Coloplast-rigmanden Niels Peter Louis-Hansen, og selskabet har da også på forhånd sikret sig, at en stor del af udbuddet er dækket.

Virogates sender mellem 659.341 og 824.175 nye aktier til 91 pr. aktie på gaden i forbindelse med en notering på Nasdaq First North i Danmark.

De 53,7 mio. kr. - svarende til 72 pct. af udbuddet - er på forhånd tegnet af skandinaviske ankerinvestorer, herunder Vækstfonden, der skyder 7 mio. kr. i selskabet. Tegningsperioden løber fra 7. juni til 20. juni 2018.

Selskabets produkter bruges af personale på akutafdelinger til hurtigt at vurdere, om patienter skal indlægges eller hjemsendes, og produkterne anvendes også til prognosticering af bl.a. hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, og cancer.

Vil accelerere udrulning

Virogates vil med børsnoteringen rejse kapital til at skrue op for udrulningen af sine produkter og sin produktudvikling, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

"Vi har påbegyndt vores kommercielle udrulning i Europa, og hospitaler i flere lande afprøver vores produkt i de daglige beslutningsprocesser ved indlæggelser og hjemsendelser fra akutafdelinger. Vi vil gerne øge tempoet i kommercialiseringen markant, og vores mål er at have 40 hospitaler som betalende kunder og være cash flow positive ved udgangen af 2020. Nu inviterer vi nye aktionærer med på rejsen, og vi er stolte over, at både eksisterende og nye investorer har givet tilsagn om at deltage i udbuddet," udtaler adm. direktør Jacob Knudsen.

Opdateres

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift