Jyske Bank siger farvel til to aktieanalytikere
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Opdateret kl. 17.00 - Jyske Banks to aktieanalytikere Frans Høyer og Frank Hørning Andersen er stoppet i banken, skriver Bloomberg News.

Ifølge Erik Gadeberg, der er direktør for Jyske Bank Capital Markets, skyldes det de nye Mifid-regler, der trådte i kraft ved årsskiftet, som blandt andet har betydet ændringer for den måde, bankerne må tage betaling for aktieanalyser.

- Vi laver nogle justeringer som følge af de nye ændringer i reguleringen såvel som en ændret efterspørgsel hos vores kunder, siger Erik Gadeberg til Bloomberg News.

- Ændringerne inkluderer et skift væk fra dybdegående analyser på specifikke aktier og mere fokus på kvantitative analyser. Men vi fjerner ikke dybdegående aktieanalyser helt. Vi vil fortsat dække en række danske aktier, siger han.

Tidligere har bankerne kunnet tage betaling for aktieanalyserne via kundernes aktiekøb- og salg, men ifølge de nye regler skal der nu være særskilt betaling på henholdsvis analyser og aktiehandler.

Erik Gadeberg understreger, at begge analytikere har gjort et godt stykke arbejde, og at afskedigelserne udelukkende skyldes de nye regler og ændret efterspørgsel hos kunderne.

Frans Høyer har været i Jyske Bank siden 2011 og blandt andet dækket Mærsk, DSV og Pandora, mens Frank Hørning Andersen har været i banken siden 2004 og stået for dækningen af biotek- og medicinalsektoren - herunder Novo Nordisk, Genmab og Lundbeck.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ISS-boss om milliardsalg: "Vi træffer modige valg"

Først faldt de amerikanske aktier dybt - så kom de godt igen: Apple endte 0,7 pct. oppe

Analytiker: Investorerne tager fejl når de sælger massivt ud af teknologiaktier

Analyse: Beroligende ord fra EU redder ikke May

Finansminister Kristian Jensen er frustreret: Vi har brugt tid på de forkerte reformer

MHI Vestas bekræfter: Med i planer om gigantisk offshorepark i Vietnam

Storbank: Læger aner firdobling af Novos vækstmarked

Mange uenige med Jarlov: Massiv kritik af rapport om revisionspligt

Analyse: Hvem skal være topchef, Dybvad?