Jyske Bank siger farvel til to aktieanalytikere
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Opdateret kl. 17.00 - Jyske Banks to aktieanalytikere Frans Høyer og Frank Hørning Andersen er stoppet i banken, skriver Bloomberg News.

Ifølge Erik Gadeberg, der er direktør for Jyske Bank Capital Markets, skyldes det de nye Mifid-regler, der trådte i kraft ved årsskiftet, som blandt andet har betydet ændringer for den måde, bankerne må tage betaling for aktieanalyser.

- Vi laver nogle justeringer som følge af de nye ændringer i reguleringen såvel som en ændret efterspørgsel hos vores kunder, siger Erik Gadeberg til Bloomberg News.

- Ændringerne inkluderer et skift væk fra dybdegående analyser på specifikke aktier og mere fokus på kvantitative analyser. Men vi fjerner ikke dybdegående aktieanalyser helt. Vi vil fortsat dække en række danske aktier, siger han.

Tidligere har bankerne kunnet tage betaling for aktieanalyserne via kundernes aktiekøb- og salg, men ifølge de nye regler skal der nu være særskilt betaling på henholdsvis analyser og aktiehandler.

Erik Gadeberg understreger, at begge analytikere har gjort et godt stykke arbejde, og at afskedigelserne udelukkende skyldes de nye regler og ændret efterspørgsel hos kunderne.

Frans Høyer har været i Jyske Bank siden 2011 og blandt andet dækket Mærsk, DSV og Pandora, mens Frank Hørning Andersen har været i banken siden 2004 og stået for dækningen af biotek- og medicinalsektoren - herunder Novo Nordisk, Genmab og Lundbeck.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sagsøgt for udbyttesvindel: Jeg har aldrig talt med Shah

Nordea og Danske Bank: "Ingen planer om færre filialer"

Per Hansen: Musk er et must for Tesla

Forbrugerråd: Konkurrencen fungerer ikke i tandlægebranchen

Falck-boss tilfreds i nyt regnskab: Men der er lang vej igen

Pepsi sikrer sig Sodastream i milliardhandel

Pandora og A.P. Møller - Mærsk til tops i grønt C25

"Vi var et tohovedet monster der gjorde alt sammen"

Mette Frederiksen dykker kraftigt på troværdighed i statsministerduel