Valuta: Dollar styrket til højeste niveau over for yen i fire måneder
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den amerikanske dollar er blevet styrket fredag morgen, efter at renten på den toneangivende amerikanske statsobligation er steget et nøk yderligere. Dollar ligger i det højeste niveau i forhold til den japanske valuta i fire måneder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Renten på den tiårige amerikanske T-bond handles fredag morgen på markedet i Tokyo med en rente på 3,12, hvilket ifølge nyhedsbureauet er det højeste renteniveau i næsten syv år.

De stigende renter afspejler en fortsat optimisme omkring den amerikanske økonomi, der giver forventninger i markedet om, at Federal Reserve kan hæve renten mindst to gange yderligere i år, hvilket kan give den amerikanske valuta et skub yderligere.

"Rentebevægelser er stadigvæk i fokus. Hvis renten stiger yderligere kan dollaren blive styrket på rentebevægelserne og gå mod et endnu højere niveau overfor yen," siger Shinichiro Kadota der er seniorstrateg i Barclays i Tokyo til Reuters.

Renten er steget på amerikanske nøgletal, blandt andet kom der tirsdag stærke data fra det amerikanske detailsalg. I USA viste tal for detailsalget i april den ventede solide vækst på 0,3 pct., og samtidig blev tallet for marts overraskende revideret op fra 0,6 til 0,8 pct.

Derudover har en stigende oliepris også været katalysator for rentestigninger.

I hovedkrydsene koster en dollar 110,95 yen fredag morgen, hvor der skulle 110,82 yen til at købe en dollar torsdag eftermiddag.

Samtidig koster en euro 1,1805 dollar fredag morgen mod 1,1791 dollar torsdag klokken 17.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ambu sluttede helt i top i rødt C25 i dag

Robert Uggla og Søren Skou fra Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

Efter to årtiers skattereformer: Så meget slipper du billigere i skat i dag

Louis Vuitton Moet Hennessy smider milliarder efter luksuriøs hotelkæde: Aktien springer 40 pct. i negativt aktiemarked i USA

Ikke set før - men får stor betydning: Staten vil hæve 48 mia kr i Nationalbanken næste år

Theresa May vil kæmpe videre for garantier efter afvisninger fra EU

Aktiechef: Tydelig nervøsitet lige nu - tegn på stabilisering næste år

BMW 3-serie: Svingmesteren er tilbage i fin form