Europa: På nedtur efter amerikansk renteforhøjelse
Tidjane Thiam, adm. direktør i Credit Suisse.
Foto: Moritz Hager/Ritzau Scanpix
Penge Af
De europæiske aktiemarkeder tog onsdag på nedtur efter negativ impuls fra den amerikanske rentestigning over den psykologiske grænse på 3,0 pct., som også pressede de amerikanske aktier efter åbningen onsdag eftermiddag.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede dagen med et minus på 0,8 pct. med industri-, energi- og råvareaktierne som de mest lidende med fald på 1,4-1,5 pct. på sektorbasis.

I Tyskland faldt DAX-indekset 1,1 pct., CAC 40-indekset i Paris lukkede 0,6 pct. lavere, og i London var der et minus på 0,6 pct. til FTSE 100-indekset.

Dagens bød ellers på positive regnskaber.

Blandt andet fra den schweiziske storbank Credit Suisse, der rapporterede et højere end ventet nettooverskud på 694 mio. schweizerfranc. Bank-aktien steg 3,6 pct.

Også det norske aluminiumselskab Norsk Hydro slog analytikernes forventninger med en omsætning på 39,97 mia. norske kr. og et overskud på 2,09 mia. norske kr. Den norske aktie steg 1,2 pct.

Den norske oliegigant Statoil fik i første kvartal en omsætning på 19,9 mia. dollar og et driftsoverskud på 4940 mio. dollar, og også her blev forventningerne slået. Men aktien tabte 2,9 pct.

Dagens taberaktie blev den tyske lysproducent Osram, der nedjusterede forventningerne og faldt hele 16,4 pct. Vinderaktien blev den finske ingeniørkoncern Metso, som steg 7,3 pct. efter positive overraskelser både i toppen og i bunden af regnskabet for første kvartal.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ambu sluttede helt i top i rødt C25 i dag

Robert Uggla og Søren Skou fra Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

Efter to årtiers skattereformer: Så meget slipper du billigere i skat i dag

Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ikke set før - men får stor betydning: Staten vil hæve 48 mia kr i Nationalbanken næste år

Theresa May vil kæmpe videre for garantier efter afvisninger fra EU

Aktiechef: Tydelig nervøsitet lige nu - tegn på stabilisering næste år

BMW 3-serie: Svingmesteren er tilbage i fin form