Europa: Shire i front for lysegrønt marked efter købsnyt
Foto: Scanpix
Penge Af
De europæiske aktier befinder sig tirsdag tæt på udgangspunktet - med små udsving i begge retninger for de største indeks på kontinentet.

Regnskaber fylder en del i billedet, mens en enkelt opkøbshistorie også stikker i øjnene og giver optur til det irske medicinalselskab Shire.

Overordnet set er det ved middagstid den grønne farve, der netop vinder tovtrækkeriet, idet det brede Stoxx 600-indeks stiger med små 0,1 pct.

I London stiger FTSE 100-indekset samtidig 0,3 pct., mens CAC 40 i Paris falder 0,1 pct., og DAX-indekset i Frankfurt stiger med 0,3 pct.

Øverst i Stoxx 600-indekset er Shire, der trækkes op af historien om, at den japanske Lundbeck-partner Takeda Pharmaceuticals skulle være tæt på en foreløbig aftale om at købe selskabet.

Historien har været rygtet flere gange, hvilket også har sendt aktien i svingninger før, men tirsdag skriver Bloomberg News, at en foreløbig aftale skulle være tæt på. Shire stiger med 5,1 pct. til 3993 pence på børsen i London.

Siden historien om overtagelsen første gang kom frem, er aktien steget med godt 30 pct.

I Tyskland trækker softwareselskabet SAP op efter et godt regnskab for første kvartal, hvor forventningerne til hele årets salg blev løftet.

SAP venter nu en omsætning på 24,8-25,3 mia. euro mod tidligere 24,6-25,1 mia. euro, og aktien stiger med 3,2 pct. til 89,94 euro i Frankfurt.

I London er det en rød dag for bookmakeren William Hill, efter at avisen The Times har rapporteret, at det britiske finansministerium har accepteret ekspertvurderinger om, at maksimumindsatsen på visse betting-terminaler skal sættes til 2 pund.

Det kan betyde reel lovgivning på området i horisonten, og William Hill falder med 14,1 pct. til 288,70 pence. GVC Holding, der ligeledes driver bookmaker-forretning, falder med 6,8 pct. til 905,50 pence.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Kritik af Facebook-svigt fortsætter: Syv mio brugeres private fotos kan være lækket

Robert Uggla og Søren Skou fra Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

Efter to årtiers skattereformer: Så meget slipper du billigere i skat i dag

Ikke set før - men får stor betydning: Staten vil hæve 48 mia kr i Nationalbanken næste år

Louis Vuitton Moet Hennessy smider milliarder efter luksuriøs hotelkæde: Aktien springer 40 pct. i negativt aktiemarked i USA

Ambu sluttede helt i top i rødt C25 i dag

Theresa May vil kæmpe videre for garantier efter afvisninger fra EU

Aktiechef: Tydelig nervøsitet lige nu - tegn på stabilisering næste år