Penge Af
De danske statsrenter bakker en smule tirsdag formiddag, hvor investorerne umiddelbart virker lidt usikre på, hvilken retning aktierne skal i.

Det giver lidt interesse for de mere sikre investeringsalternativer i obligationsmarkedet, hvorfor kurserne ryger lidt i vejret, mens renterne derfor falder en spids.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme er renten ud på formiddagen 0,62 pct., hvilket er et enkelt basispoint lavere end ved dansk lukketid på ugens første dag.

Fokus på de finansielle markeder er for en tid drejet væk fra de storpolitiske temaer som handelskrig mellem USA og Kina og decideret krig i og omkring Syrien, mens investorerne i stedet begynder at vurdere de regnskaber, der er begyndt at tikke ind.

Fra nøgletalsfronten er der dog også lidt nyt at forholde sig til tirsdag, hvor der fra morgenstunden har været tal for detailsalget herhjemme. Det steg med 0,4 pct. på månedsbasis i marts efter et fald på 0,1 pct. måneden før.

I Tyskland viste erhvervstillidsindekset fra Ifo sig svagere end ventet i april, da det faldt til 102,1 fra 103,2 i marts. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et niveau på 102,8.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima faldt til 105,7 fra 106,5 måneden før, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 106,0.

Endelig faldt forventningsindekset til 98,7 fra 100,1. Økonomerne havde ventet et mindre fald til 99,5.

I eftermiddag venter der fra USA tal for salget af nye boliger i marts samt en statistik over forbrugertilliden i april.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter Lehman: Længste aktieoptur nogensinde

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

De bløder og hyler over tørken - men megafarm børsnoteres alligevel i år

Investeringsrådgiver: Jeg er spændt og nervøs over den her handelskrig

Facebook udvikler ratingsystem over troværdighed

Bavarian fortsatte op før luk - Vestas lagde sig i slipstrømmen

Helle Ib: Det kan gå helt galt for Østergaard og Frederiksen

Top 20 netbutikker: Udenlandske virksomheder stormer stadig frem

Tirsdagens aktier: Bavarian og Vestas blev vindere på positiv dag