Penge Af
De danske statsrenter bakker en smule tirsdag formiddag, hvor investorerne umiddelbart virker lidt usikre på, hvilken retning aktierne skal i.

Det giver lidt interesse for de mere sikre investeringsalternativer i obligationsmarkedet, hvorfor kurserne ryger lidt i vejret, mens renterne derfor falder en spids.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme er renten ud på formiddagen 0,62 pct., hvilket er et enkelt basispoint lavere end ved dansk lukketid på ugens første dag.

Fokus på de finansielle markeder er for en tid drejet væk fra de storpolitiske temaer som handelskrig mellem USA og Kina og decideret krig i og omkring Syrien, mens investorerne i stedet begynder at vurdere de regnskaber, der er begyndt at tikke ind.

Fra nøgletalsfronten er der dog også lidt nyt at forholde sig til tirsdag, hvor der fra morgenstunden har været tal for detailsalget herhjemme. Det steg med 0,4 pct. på månedsbasis i marts efter et fald på 0,1 pct. måneden før.

I Tyskland viste erhvervstillidsindekset fra Ifo sig svagere end ventet i april, da det faldt til 102,1 fra 103,2 i marts. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et niveau på 102,8.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima faldt til 105,7 fra 106,5 måneden før, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 106,0.

Endelig faldt forventningsindekset til 98,7 fra 100,1. Økonomerne havde ventet et mindre fald til 99,5.

I eftermiddag venter der fra USA tal for salget af nye boliger i marts samt en statistik over forbrugertilliden i april.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDette kan være nytårsraketterne

Sponsoreret af
Investtech

Forsiden lige nu


Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ambu sluttede helt i top i rødt C25 i dag

Robert Uggla og Søren Skou fra Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

Efter to årtiers skattereformer: Så meget slipper du billigere i skat i dag

Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ikke set før - men får stor betydning: Staten vil hæve 48 mia kr i Nationalbanken næste år

Theresa May vil kæmpe videre for garantier efter afvisninger fra EU

Aktiechef: Tydelig nervøsitet lige nu - tegn på stabilisering næste år

BMW 3-serie: Svingmesteren er tilbage i fin form