Penge Af
Retningen på det amerikanske aktiemarked ser ud til fredag at fortsætte torsdagens tendens og tage retning sydpå. Futures på de tre vigtigste aktieindeks peger en times tid før åbning på fald på op til 0,2 pct.

Torsdag lukkede S&P 500-indekset 0,6 pct. lavere til 2693,13, mens Dow Jones-indekset faldt 0,3 pct. til 24.663,89, og Nasdaq-indekset tabte 0,8 pct. af sin værdi for at slutte i 7238,06. Det brede S&P-indeks er dog steget siden sidste fredag, hvor det lukkede i 2656,30.

Baggrunden for faldene torsdag var særligt en række skuffende regnskaber oven på en periode, der ellers har været kendetegnet ved indtjeningsfremgang hos flere af de største amerikanske virksomheder.

Frem mod denne regnskabssæson har markedsiagttagere estimeret en generel indtjeningsstigning på omkring 17 pct. for S&P 500-virksomhederne.

Fredagens regnskabsmeldinger fra de store selskaber er dog til den positive side.

GE STIGER PÆNT EFTER REGNSKAB

Den amerikanske industrigigant General Electic slår i første kvartal analytikernes forventninger til indtjeningen per aktie.

Resultatet lander på 0,16 dollar, hvilket er 0,04 dollar højere, end analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Samtidig gentager selskabet, der er konkurrent til det danske vindmølleselskab Vestas, sine forventninger til 2018.

I alt omsatte selskabet for 28,7 mia. dollar i årets første tre måneder, hvoraf de 1,65 mia. dollar kommer fra divisionen for vedvarende energi.

General Electric-aktien stiger 5,4 pct. i det amerikanske formarked.

LILLE LØFT TIL HONEYWELL

Det amerikanske industrikonglomerat Honeywell har i sin melding før første kvartal løftet forventningerne til regnskabsåret 2018. Selskabet har leveret et salg og en justeret indtjening per aktie over forventningerne.

Den justerede indtjening per aktie landede på 1,95 dollar i første kvartal, mens analytikerne ifølge Bloomberg News ventede en indtjening på 1,90 dollar per aktie.

Det er desuden et resultat, der slår den højeste analytikerforventning, der lå på 1,93 dollar per aktie. Salget har også overgået forventningerne. Omsætningen landede på 10,39 mia. dollar mod ventede 10,03 mia. dollar.

Aktierne ligger med en stigning på 1,1 pct. en time før åbningen.

WELLS FARGO NED PÅ MULIG MIA.-BØDE

Storbanken Wells Fargo står muligvis over for at få en bøde på 1 mia. dollar for at tvinge kunder til at tage bilforsikringer gennem banken og opkræve unfair gebyrer fra boligkunder. Det koster dog kun lidt på kursen i formarkedet, hvor aktien indikeres at falde 0,3 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ambu sluttede helt i top i rødt C25 i dag

Robert Uggla og Søren Skou fra Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

Efter to årtiers skattereformer: Så meget slipper du billigere i skat i dag

Louis Vuitton Moet Hennessy smider milliarder efter luksuriøs hotelkæde: Aktien springer 40 pct. i negativt aktiemarked i USA

Ikke set før - men får stor betydning: Staten vil hæve 48 mia kr i Nationalbanken næste år

Theresa May vil kæmpe videre for garantier efter afvisninger fra EU

Aktiechef: Tydelig nervøsitet lige nu - tegn på stabilisering næste år

BMW 3-serie: Svingmesteren er tilbage i fin form