JPMorgan laver Mærsk-finten: Går all in på blockchain
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Investeringsbanken JPMorgan Chase & Co er i gang med at teste en ny blockchain platform til udstedelse af finansielle instrumenter og serviceprodukter i partnerskab med Canadas nationalbank, medicinalgiganten Pfizer og andre store investorer. Og dermed er ræsonnementet i investeringsbanken den samme som hos danske Mærsk, der vil revolutionere shippingbranchen med samme teknologi.

Målet er at bruge blockchainteknologien til at strømline og effektivisere processen til at verificere grænseoverskridende indbetalinger, forlig og andre ellers papirstunge og bureaukratiske processer. Det skriver Businessinsider

 Platformen er bygget på open-source programmet Quorum, som JPMorgan selv har udviklet, og som nu måske skal bredes ud til de andre partnere i forsøget, herunder Goldman Sachs Asset Management, som er Goldman Sachs velhaver- og storinvestorfond og Pfizer.

Mange andre banker har brugt formuer på at udvikle deres eget blockchain baserede system til international og sikret overførsel af aktiver og certificering af dokumenter. Blockchain-teknologien ligger til grund for blandt andet bitcoin og andre kryptovalutaer. 

"Blockchain-relaterede services har potentialet til at gennemføre store forandringer i den finansielle serviceindustri," siger David Furlong, som er Canadas nationalbanks ekspert på kunstig intelligens (AI) og blockchain i en pressemeddelelse. 

 Ifølge JPMorgan har mange banker allerede henvendt sig til finanshuset for at få fingrene i Quorum, men JPMorgan har ikke offentliggjort, hvilke banker der er tale om. 

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ambu sluttede helt i top i rødt C25 i dag

Robert Uggla og Søren Skou fra Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

Efter to årtiers skattereformer: Så meget slipper du billigere i skat i dag

Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ikke set før - men får stor betydning: Staten vil hæve 48 mia kr i Nationalbanken næste år

Theresa May vil kæmpe videre for garantier efter afvisninger fra EU

Aktiechef: Tydelig nervøsitet lige nu - tegn på stabilisering næste år

BMW 3-serie: Svingmesteren er tilbage i fin form