JPMorgan laver Mærsk-finten: Går all in på blockchain
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Investeringsbanken JPMorgan Chase & Co er i gang med at teste en ny blockchain platform til udstedelse af finansielle instrumenter og serviceprodukter i partnerskab med Canadas nationalbank, medicinalgiganten Pfizer og andre store investorer. Og dermed er ræsonnementet i investeringsbanken den samme som hos danske Mærsk, der vil revolutionere shippingbranchen med samme teknologi.

Målet er at bruge blockchainteknologien til at strømline og effektivisere processen til at verificere grænseoverskridende indbetalinger, forlig og andre ellers papirstunge og bureaukratiske processer. Det skriver Businessinsider

 Platformen er bygget på open-source programmet Quorum, som JPMorgan selv har udviklet, og som nu måske skal bredes ud til de andre partnere i forsøget, herunder Goldman Sachs Asset Management, som er Goldman Sachs velhaver- og storinvestorfond og Pfizer.

Mange andre banker har brugt formuer på at udvikle deres eget blockchain baserede system til international og sikret overførsel af aktiver og certificering af dokumenter. Blockchain-teknologien ligger til grund for blandt andet bitcoin og andre kryptovalutaer. 

"Blockchain-relaterede services har potentialet til at gennemføre store forandringer i den finansielle serviceindustri," siger David Furlong, som er Canadas nationalbanks ekspert på kunstig intelligens (AI) og blockchain i en pressemeddelelse. 

 Ifølge JPMorgan har mange banker allerede henvendt sig til finanshuset for at få fingrene i Quorum, men JPMorgan har ikke offentliggjort, hvilke banker der er tale om. 

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter Lehman: Længste aktieoptur nogensinde

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet

De bløder og hyler over tørken - men megafarm børsnoteres alligevel i år

Investeringsrådgiver: Jeg er spændt og nervøs over den her handelskrig

Facebook udvikler ratingsystem over troværdighed

Bavarian fortsatte op før luk - Vestas lagde sig i slipstrømmen

Helle Ib: Det kan gå helt galt for Østergaard og Frederiksen

Top 20 netbutikker: Udenlandske virksomheder stormer stadig frem

Tirsdagens aktier: Bavarian og Vestas blev vindere på positiv dag