Penge Af
Nordea vil på sigt udfordre Danske Banks investeringsrobot, June, med en ny robotløsning kaldet Nora, men først vil banken få flere af sine egne kunder til at investere.

Det skriver Berlingske Business.

Nordeas nye investeringsrobot, Nora, er i gang med at blive tilpasset til det danske marked. Robotten skal være med til at sikre, at Nordea kan vinde kunder, der gerne vil investere.

- Der vil med stor sandsynlighed være kunder, som vil vælge denne løsning frem for den traditionelle aktive forvaltning. Men vi tror på, at det her taler til nye kundegrupper, så derfor er vi ikke udpræget bekymrede for at kannibalisere af vores eksisterende forretning. Det handler mere om at sikre, at vi har de rigtige tilbud til alle vores kunder, siger Anne Buchardt, der er chef for opsparing og pension hos Nordea Danmark, til Berlingske.

Nora er netop officielt blevet lanceret på det svenske marked, og indtil videre viser tallene, at investeringsløsningen i høj grad bliver brugt af de yngre og kvindelige kunder, hvis man sammenligner med, hvad der typisk ses på det danske marked.

Den gennemsnitlige investor, der bruger løsningen Nora, er 36 år, og det er kunderne under 50, der står for 76 pct. af investeringerne på nuværende tidspunkt. Herhjemme er det investorer over 60 år, der sidder på 61 pct. af beholdningen af aktier.

Seniorøkonom Morten Bruun Pedersen hos Forbrugerrådet Tænk roser robotløsningerne for at give adgang til de mindre investorer med færre midler til at investere for.

Det forventes, at Nora går i luften på det danske marked i slutningen af dette kvartal.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Europæisk vagthund vil kigge på Finanstilsynets rolle i hvidvasksag

Det svenske parlament har valgt ny formand fra Moderaterne

Dansk aktie er steget 86,7 pct siden nytår - nu venter investorerne i spænding: "Lykkes det, så eksploderer den"

Energistyrelsen udskyder stor auktion i sidste øjeblik: Vil ikke fortælle hvorfor

Rejseselskab nedjusterer og ansætter tidligere Pandora- og Lego-chef: Aktien i stort dyk

Efter Opec-møde: Olieprisen rammer højeste niveau i fire år

Hvidvasksag lægger pres på Danske Bank-aktier: "Rapporten har langt fra sat et punktum for sagen"

Hov: Der er milliardunderskud i statens pengekasse

Konsulenthus henter ny adm. direktør fra ATP