Råvarer: Risiko for konflikt i olielande holder olieprisen oppe
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er stilstand på oliemarkedet tirsdag, hvor investorerne lader til at ville betale fortsat højere priser på grund af risiko for produktionsforstyrrelser i flere af de store olielande.

Det skriver Reuters.

Det er særligt risiko for en potentiel konflikt i Mellemøsten på bagkant af weekendens amerikanske angreb flere steder i Syrien, nye amerikanske sanktioner mod Iran og begrænset produktion fra kriseramte Venezuela, som investorerne følger tæt.

"Med så mange potentielle produktionsforstyrrelser på spil og få tegn på, at det nuværende kaos på markedet vil stoppe snart, fortsætter handlerne med at et betale en geopolitisk risikopræmie," siger handelschef Stephen Innes fra børsmægleren Oanda til Reuters.

En tønde nordsøolie, Brent, koster tirsdag morgen 71,69 dollar per tønde, hvilket er tæt på uændret sammenlignet med mandag eftermiddag, og samme tendens gælder for den amerikanske WTI-olie, der koster 66,58 dollar.

Samlet set er olieprisen for Brent steget 16 pct. de seneste måneder, hvilket blandt andet er hjulpet af, at oliekartellet Opec har aftalt at mindske produktionen for at skubbe prisen op.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Europæisk vagthund vil kigge på Finanstilsynets rolle i hvidvasksag

Det svenske parlament har valgt ny formand fra Moderaterne

Dansk aktie er steget 86,7 pct siden nytår - nu venter investorerne i spænding: "Lykkes det, så eksploderer den"

Energistyrelsen udskyder stor auktion i sidste øjeblik: Vil ikke fortælle hvorfor

Rejseselskab nedjusterer og ansætter tidligere Pandora- og Lego-chef: Aktien i stort dyk

Efter Opec-møde: Olieprisen rammer højeste niveau i fire år

Hvidvasksag lægger pres på Danske Bank-aktier: "Rapporten har langt fra sat et punktum for sagen"

Hov: Der er milliardunderskud i statens pengekasse

Konsulenthus henter ny adm. direktør fra ATP