Aktietendens: Chr. Hansen bliver sendt ned på regnskab i rødt marked
Foto: Scanpix/Asger Ladefoged
Penge Af
Det danske aktiemarked er præget af fald onsdag, hvor ingredienskoncernen Chr. Hansen bliver sendt ned efter et lidt skuffende regnskab, mens Mærsk-aktierne er presset af udbyttebetaling.

Samlet dykker C25-indekset 0,7 pct. til 1108,39 med fald i 22 af 24 aktier.

Chr. Hansen er agterlanterne, da selskabets resultater i andet kvartal ikke helt kunne følge med analytikernes forventninger.

Den organiske vækst lød på 9 pct. mod en ventet fremgang på 9,3 pct. ifølge Ritzau Estimates, mens driftsoverskuddet landede på 71,2 mio. euro, hvor der var spået et plus på 73 mio. euro. Aktien falder 3,8 pct. til 516 kr.

"Regnskabet var en spids under forventet, og det er særligt farvedivisionen, som giver lidt panderynker, da Chr. Hansen også sænker forventningerne til den del af forretningen i år," siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier.

"Men når man kigger bag ved hovedtallene, så vokser Chr. Hansen alligevel 9 pct., og det er ganske flot, så jeg tænker, at reaktionen er lidt hård," siger han.

Chr. Hansen har i bunden af C25-indekset selskab af begge Mærsk-aktier, der er påvirket af en udbyttebetaling på 150 kr. B-aktien falder 1,7 pct. - eller 160 kr. - til 9266 kr.

Tryg får klap på skulderen

Derimod er reaktionen mere blid hos Tryg, der har offentliggjort regnskab for første kvartal.

Forsikringskoncernen kom ud af årets første tre måneder med et overskud på 426 mio. kr., hvilket overraskede analytikerne positivt, da estimatet lød på 362 mio. kr.

Resultatet var en tilbagegang fra 605 mio. kr. i samme periode sidste år, og det er som følge af et stort fald i afkastet på Trygs pengetank, der har været påvirket af en svag udvikling på aktiemarkedet i første kvartal. Aktien stiger 0,3 pct. til 141,60 kr.

- Det er et ganske fint regnskab, hvor resultatet før skat er omkring 15 pct. højere end ventet. Til gengæld er der lidt svaghed på bruttopræmieindtægterne, men samlet set er det fair, at aktien får lidt medvind, siger Tue Østergaard.

Banker under lup

Blandt de øvrige aktier i C25-indekset er Ørsted i fokus, da energiselskabet har været under luppen hos franske Exane, der har sænket anbefalingen af aktien til "underperform" fra "neutral". Aktien falder 1,1 pct. til 386,60 kr.

Danske Bank har været på radaren hos finanshuset Kepler Cheuvreux, der har skåret kursmålet til 253 kr. fra 282 kr., men fastholdt anbefalingen "køb". Danske Bank-aktien ligger 0,9 pct. lavere i 222,90 kr.

Samme finanshus har også haft kig på Nordea, og her er kursmålet sænket 15 pct. til 68,92 kr. med en uændret anbefaling på "køb". Nordea-aktien falder 1,6 pct. til 61,58 kr.

Carlsberg har også fået opmærksomhed, da Jyske Bank har gentaget sin købsanbefaling, men sænket kursmålet til 750 kr. fra 800 kr. Aktien falder 0,1 pct. til 693,20 kr.

Blandt sidepapirerne er der medvind til Ringkjøbing Landbobank, da både ABG Sundal Collier og SEB har hævet deres anbefaling til "køb", efter at banken tirsdag opjusterede forventningerne til 2018 efter en forbedret udvikling på toplinjen. Aktien siger 3,4 pct. til 350 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan