Aktier: Positiv start i USA med massiv stigning til biotekselskab
Markedet virker umiddelbart lettet over, at der ikke er udsigt til forværring mellem USA og Kina.
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Det amerikanske aktiemarked har taget hul på mandagens handel med overvejende plusser, efter at der kan være udsigt til ingen yderligere forværring af handelsforholdene mellem USA og Kina.

I hvert fald skrev USA's præsident, Donald Trump, søndag på Twitter, at han og Kinas præsident, Xi Jiping, "altid vil være venner, uanset hvad der sker omkring deres uenigheder vedrørende handel". Det er i markedet blevet tolket som forsonende toner, hvilket er med til at sende de amerikanske indeks op fra handelsåbning mandag.

Efter kort tids handel stiger de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, mellem 0,7 og 1,0 pct. Det følger, efter at de samme indeks fredag faldt mellem 2,2 og 2,3 pct. på grund af bekymring for netop handelsstridighederne mellem USA og Kina samt en skuffende arbejdsmarkedsrapport for marts. Sidstnævnte er siden blevet vurderet til ikke at have været lige så skuffende som først antaget.

På den amerikanske selskabsside er der mandag fokus på især biotekselskabet Avexis, som har indgået aftale med schweiziske Novartis om at blive overtaget for 8,7 mia. dollar.

Som reaktion på nyheden skyder Avexis-aktien op i 208,55 dollar, hvilket er 80 pct. højere i forhold til fredagens lukkekurs på 116 dollar og godt 10 dollar under de 218 dollar per aktie, som Novartis er klar til at lægge for selskabet.

Også medicinalselskabet Merck er i investorernes søgelys, efter at det har opnået positive resultater i et fase 3-studie med kræftmidlet Keytruda.

Studiet, der undersøgte Keytruda som førstebehandling af ikke-småcellet lungekræft, nåede det primære mål om at vise forlænget overlevelse for patienterne, rapporterer Bloomberg News.

Merck-aktien bliver sendt op med 2,4 pct. til 54,64 dollar.

Endelig begynder investorerne så småt at kigge ind i den forestående regnskabssæson, der starter torsdag i denne uge, hvor finansgiganter som Blackrock, Citi og JPMorgan leverer deres seneste resultater.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger