Dansk delebilskoncept ruller ud verdens hovedstad for elbiler
Foto: Mie Hee Christensen
Oslo bliver første by uden for København til at kunne bruge det grønne delebilskoncept Green Mobility.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse efter at have underskrevet et "letter of intetnt" med NSB, der er Norges statsbaner.

Målet er at etablere en flåde med 250 eldrevne biler i Oslo, også kendt som en førende elbil-hovedstad med særlige fordele for elbilister.

Green Mobility, der er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen First North, har sat sig for at være tilstede med sit franchisekoncept i 20 europæiske byer i 2021, og med dagens børsmeddelelse, er der nu to nåle i europakortet.

"Oslo er en oplagt by at indlede vores internationale ekspansion, fordi der lokalt er stærk fokus på at skabe en grøn by, og fordi elbiler allerede er så udbredte, at der ikke vil være væsentlige brugerbarrierer at overvinde. Vi ser en fremtid for Green Mobility i flere europæiske byer, hvor miljøvenlige elektriske bybiler kan bidrage til at mindske støj og forurening, ligesom trafiktætheden begrænses, når flere mennesker deler samme bil," siger Torben Andersen, adm. direktør i Green Mobility.

Bybilerne har sparet 350 tons CO2

Bilerne forventes først at trille rundt i Oslo fra andet halvår af 2018, oplyser selskabet.

Green Mobility indledte driften i Storkøbenhavn i oktober 2016 og har i dag over 21.032 kunder og ca, 400 delebiler.

Der blev i 2017 kørt ca. 2,9 mio. km. i Green Mobilitys delebiler fordelt på 320.657 ture. Statistikken viser, at antallet af ture og længden af dem er stigende.

Bybilerne kører på strøm fra vedvarende energikilder og udleder hverken CO2, NOx eller andre skadelige stoffer, skriver Green Mobility i sin meddelelse.

Det skønnes, at bybilerne i 2017 sparede Storkøbenhavn for en udledning af 350 tons CO2.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Formand vil holde ny boss i Danske Bank fri af skandale

Anders Ibsen og Bo Krogsgaard startede enkroneselskab for at teste idé - i dag har Cobiro 45 ansatte: "Det hele er gået meget hurtigt"

Aktier: USA faldt på usikkerhed om handel og politik

Nedtrykte Kina-aktier på nippet til stor kursforløsning

Direktørlivet blev for meget: "Jeg rejser jo ikke fra Fredericia til København i løbet af ugen. Jeg rejser om på den anden side af jorden"

Kæmpe millionbeløb tilflyder dansk pensions-startup

Analyse: Det danske kryptosats, der fes ud

Veloxis' finansdirektør siger op - stopper med det samme

Indblik i Amazon-fabrik splitter danske e-handlere