USA: Facebook gjorde livet surt for teknologiaktier
Foto: Dado Ruvic
Det var Facebook, der satte dagsordenen mandag som konsekvens af sagen om det britiske analysefirma Cambridge Analytica, der har haft held med at indsamle fortrolig data fra 50 millioner amerikanere op til den seneste valgkamp om præsidentposten i USA.

"Vi mener, at dette er endnu en indikation på systemfejl hos Facebook. Vi ser større risici for selskabet, men ikke nærliggende problematisk indflydelse for deres forretning,"udtaler Brian Wieser, analytiker fra Pivotal Research.

Facebookaktierne endte 6,77 pct- lavere end i går - det er mere end 10 pct. under alle tiders Facebookrekord fra 1. februar.

Facebook trak de øvrige teknologiaktier med ned, og det blev samlet set en rød dag på Wall Street.

S&P500 dykkede 1,42 pct., Dow Jones faldt med 1,35 pct. mens Nasdaq  sluttede 1,84 pct. under gårsdagens lukkekurs.

Stort set resten af verden havde en negativ udvikling på børsmarkederne mandag. 

Med til at ryste aktiemarkederne var også et tweeet fra den amerikanske præsident Donald Trump, der sent søndag langede ud efter sin republikanske partifælle Robert Mueller, der blev beskyldt for at have skabt forbindelse mellem demokrater og Rusland.

På selskabsniveau kravlede flyfabrikken Boeing lige akkurat over nulpunktet med et plus på 0,39 pct.,og det hænger sammen med en voldsom uro omkring aktien, der anses for følsom  i spillet om amerikansk told på stål og aluminium.

Maskinproducenten Caterpillar dykkede mest i Dow Jones indekset med -2,75 pct. Her var ikke selskabsspecifikke nyheder i forbindelse med faldet.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Formand vil holde ny boss i Danske Bank fri af skandale

Anders Ibsen og Bo Krogsgaard startede enkroneselskab for at teste idé - i dag har Cobiro 45 ansatte: "Det hele er gået meget hurtigt"

Aktier: USA faldt på usikkerhed om handel og politik

Nedtrykte Kina-aktier på nippet til stor kursforløsning

Direktørlivet blev for meget: "Jeg rejser jo ikke fra Fredericia til København i løbet af ugen. Jeg rejser om på den anden side af jorden"

Kæmpe millionbeløb tilflyder dansk pensions-startup

Analyse: Det danske kryptosats, der fes ud

Veloxis' finansdirektør siger op - stopper med det samme

Indblik i Amazon-fabrik splitter danske e-handlere