Valuta: Amerikanske inflationstal i fokus
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er ikke sket det store forskydninger på valutamarkedet tirsdag morgen, hvor fokus fremadrettet særligt kredser om de amerikanske inflationstal, der offentliggøres i eftermiddag.

I Japan er der kommet pres på premierminister Shinzo Abes regering efter en sag om kammerateri i forbindelse med salg af statsejet jord til en skoleleder med forbindelser til Abes hustru.

Finansministeriet indrømmede mandag, at det har ændret i dokumenter relateret til det rabatterede salg, hvilket mandag skabte usikkerhed og medførte en styrkelse af yen, som typisk stiger i værdi, når der er usikkerhed.

Tirsdag morgen er en smule af mandagens fremgang for yen sat over styr, idet der skal 106,76 yen til en dollar mod 106,53 yen mandag ved 17-tiden. I krydset mellem euro og dollar er kursen næsten uændret på 1,2326 dollar per euro mod 1,2318 dollar mandag eftermiddag.

Dagens vigtigste nøgletal er de amerikanske forbrugerpriser, som for februar ventes at vise en stigning på 2,2 pct. på årsbasis, hvilket i givet fald vil være en accelerering af inflationen fra 2,1 pct. i januar.

Kerneinflationen ventes derimod opgjort uændret til 1,8 pct. på årsbasis. Bliver inflationen højere end ventet, er der øget sandsynlighed for, at den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve, vil hæve renten fire gange i år snarere end tre, skriver Reuters.

De fleste venter, at centralbanken hæver renten på sit næste rentemøde 20-21. marts, og en yderligere renteforhøjelse i juni er ifølge nyhedsbureauet næsten også fuldt ud priset ind i markedet.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hvem bliver den nye topchef i Danske Bank? Få et overblik over mulige kandidater her

Fjerkræsproducent satser millioner på hårdt brexit: "Vi er klar til at opfange den eksport, som formentlig vil gå tabt"

Amerikanske aktier rammer rekordniveau - Trump jubler

Amerikanske aktier rammer rekordniveau - Trump jubler

Sydbank sænker Danske Bank-anbefaling: "Vi savner simpelthen en konklusion"

Trump presser igen Opec for lavere oliepriser

Vognmænd stævner EU-Kommissionen i sag om statsstøtte til Postnord

Aamund tordner: Idiotisk at få millioner for dårlig ledelse

May under pres: Fremlægger ny plan for at nå brexit-aftale