Penge Af
Der er positiv stemning på de europæiske børser mandag, hvor tre tyske energiselskaber er i hopla efter en stor handel.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,3 pct., og det er dermed sjette dag på stribe med fremgang.

Investorerne er positive på bagkant af fredagens amerikanske jobrapport, da jobvæksten var markant højere end ventet, mens lønstigningerne var begrænsede.

Det fjernede en smule frygt for, at USA's centralbank er nødt til at stramme pengepolitikken for at holde inflationen under kontrol.

"Fredagens jobrapport var tæt på så perfekt som muligt," siger strateg Marshall Gittler hos valutabørsmægleren ACLS Global til Reuters.

Han henviser til, at kombinationen af høj vækst og lav inflation giver investorerne appetit på aktier, og at de samtidig ikke behøver at bekymre sig om hurtige renteforhøjelser hos centralbankerne.

Blandt enkeltaktierne i Europa er en stor handel på vej i Tyskland, da E.On har indgået aftale om at købe Innogy fra rivalen RWE.

Handlen indeholder aktier og aktivbytter, hvor E.On vil stå tilbage med de to selskabers detail- og netværksforretninger, mens RWE vil ende med at eje de kombinerede vedvarende energiaktiviteter og en stor aktiepost i E.On.

Som en del af aftalen overtager E.On alle RWE's 76,8 pct. af aktierne i børsnoterede Innogy, mens RWE i retur får en ejerandel på 16,7 pct. i E.On.

På aktiemarkedet virker investorerne tilfredse, da RWE stiger 7,1 pct., E.On er 4,4 pct. højere, mens Innogy stiger 13,3 pct.

I bunden af Stoxx 600-indekset er Just Eat under pres, efter at Deutsche Bank som den første bank har påklistret aktien en salgsanbefaling, hvilket giver et kursfald på 4,2 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hvem bliver den nye topchef i Danske Bank? Få et overblik over mulige kandidater her

Fjerkræsproducent satser millioner på hårdt brexit: "Vi er klar til at opfange den eksport, som formentlig vil gå tabt"

Amerikanske aktier rammer rekordniveau - Trump jubler

Analyse: Lær lønforhandling af Kåre Schultz

Sydbank sænker Danske Bank-anbefaling: "Vi savner simpelthen en konklusion"

Trump presser igen Opec for lavere oliepriser

Vognmænd stævner EU-Kommissionen i sag om statsstøtte til Postnord

Aamund tordner: Idiotisk at få millioner for dårlig ledelse

May under pres: Fremlægger ny plan for at nå brexit-aftale