Penge Af
Weekendens politiske begivenheder i både Tyskland og Italien vil løbe med opmærksomheden på de europæiske obligationsmarkeder mandag morgen, hvor også præsident Donald Trumps fortsat hårde retorik om at indføre told på import af stål og aluminium i USA fylder hos investorerne.

I løbet af weekenden stemte medlemmerne i Det Socialdemokratiske Parti (SPD) ja til at fortsætte i en koalitionsregering med forbundskansler Angela Merkels konservative CDU og søsterpartiet CSU. På en pressekonference søndag formiddag oplyste SPD, at 66 pct. af medlemmerne stemte ja til at indgå i regeringssamarbejdet.

Søndag stod den på parlamentsvalg i Italien, og optællingen af stemmesedlerne er stadig i gang mandag morgen. I løbet af natten har det regerende socialdemokrati, Partito Democratico (PD), allerede erklæret sig slået, skriver AFP. Protestpartiet Femstjernebevægelsen ligger derimod til at få 32,5 pct. af stemmerne.

- Det er dog ikke nok til at få absolut flertal. I skrivende stund peger de foreløbige resultater på et handlingslammet parlament (hung parliament), hvor ingen partier eller koalitioner kan danne flertal alene, skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

I slutningen af sidste uge var de finansielle markeder påvirket af Donald Trumps planer om at indføre toldbarrierer på al import af stål og aluminium i USA. Det sendte torsdag renterne og aktierne ned.

Fredag lukkede den toneangivende tiårige amerikanske T-bond dog med en rente på 2,86 pct. på markedet i New York, og det var omvendt 5 basispoint højere i forhold til torsdag.

Mandag morgen handles T-bonden med en rente på godt 2,83 pct. på markedet i Tokyo, og det er 2 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem fredag. Det kan tyde på, at de danske renter vil starte med små fald, når børsen åbner mandag morgen.

Den ledende tiårige danske rente endte uændret i 0,69 pct. fredag.

Ugens første dag byder på en byge af PMI-tal fra en række europæiske økonomier. Fra eurozonen får investorerne nyt om udviklingen i det samlede PMI-indeks og indekset for service klokken 10.00, mens der en time efter kommer nyt om detailsalget.

Også i USA offentliggøres der mandag PMI-tal, mens også indekset ISM service lander i løbet af eftermiddagen. Særligt sidstnævnte vil investorerne holde øje med, vurderer Sydbank.

- Vi venter, at humøret vil aftage en smule i februar. Helt konkret venter vi, at ISM-indekset for servicesektoren falder fra 59,9
i januar til 59,0 i februar. Et højere indeks end her skitseret kan presse renterne lidt op og styrke dollaren, skriver Mathias Rømer Sproegel.

Investorerne vil desuden så småt begynde at se frem mod rentemødet i Den Europæiske Centralbank, der afholdes torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner