USA: Apple stiger på rygter om nye hovedtelefoner
Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
De ledende amerikanske indeks lægger torsdagen ud med stigninger efter en onsdag med fald. Efter få minutter stiger S&P 500-indekset med 0,5 pct., Dow Jones-indekset stiger ligeledes med 0,5 pct., mens Nasdaq lægger 0,6 pct. til.

En aktie i Apple lægger til et plus på 0,6 pct. efter få minutters handel, efter at kilder ifølge Bloomberg News har fortalt, at elektronikgiganten arbejder på at opgradere sine trådløse AirPods hovedtelefoner. Californiske Cupertino skulle være i gang med en ny vandtæt version, der skulle være klar til salg til næste år. Men allerede i år vil en opdatering se dagens lys, forlyder det.

Onsdag lagde den amerikanske præsident, Donald Trump, efter sidste uges voldsomme skoleskyderi i Florida op til et par markante justeringer af våbenlovgivningen. Trumps forslag rummer både stramninger og lempelser.

På et møde onsdag i Det Hvide Hus sagde Trump blandt andet, at han ønskede at fjerne våbenfri zoner ved landets skoler. Han sagde samtidig, at han støtter en idé om, at lærere med særlig træning kan være bevæbnede.

American Outdoor Brands - det tidligere Smith & Wesson - stiger med 3,4 pct., mens Sturm Ruger & Co. starter ud med et plus i aktiekursen på 2,8 pct. fra handelsstart.

Inden børsernes åbning kom Tennant, der er konkurrent til danske Nilfisk, med en positiv overraskelse i omsætningen i fjerde kvartal. Omsætningen udgjorde i kvartalet 279,3 mio. dollar, hvilket ligger over det højeste analytikerestimat, der var indhentet af Bloomberg, som lå på 265 mio. dollar, og konsensus på 262,3 mio. dollar.

Aktien stiger med 5,7 pct. i de første handler torsdag.

Der kommer ligeledes regnskab fra HP Enterprise - men først efter børslukning. Aktien ligger 0,9 pct. højere ved markedets åbning.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fyret som bankdirektør under finanskrisen: "Jeg har endnu ikke haft en dårlig dag"

Amerikanske aktier i nyt rekordridt fredag

EU-præsident tror stadig på kompromis om brexit

Advarsel fra finanshus: Handelskrig mellem USA og Kina kan ende i økonomisk koldkrig

Danske Bank kan tilbagekalde bonusser: Thomas Borgen fik 4,7 mio fra 2009 til 2015

Fredagens aktier: Vestas og Ambu i store stigninger - Danske Bank i markant dyk

May banker pundet ned med afvisning af EU's tilbud: "Det vil være en dårlig aftale"

Danske Bank sendt til bunds - mens Ambu strøg i vejret

Lars Seier om dødt Formel 1-projekt: "Det er uforskammet og flabet over for os, for at sige det, som det er"