Penge Af
De danske statsrenter gik i bakgear tirsdag, efter at dagen ellers blev indledt med stigende renter. Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme faldt med 1 basispoint til 0,80 pct.

I det øvrige Europa var bevægelserne de fleste steder noget mindre, men i Sverige faldt den tiårige rente med 3 basispoint til 0,89 pct. efter svært skuffende inflationstal.

Investorerne kunne tirsdag formiddag lade sig inspirere af friske tal fra de finansielle aktører i Europas største økonomi, den tyske, hvor ZEW-indeksets to komponenter gik i hver sin retning.

Indekset over den nuværende situation faldt til 92,3 i februar fra 95,2 måneden før, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et fald til 93,9.

Til gengæld ser forventningerne til fremtiden bedre ud end ventet. Forventningsindekset faldt således til 17,8 fra 20,4 i januar, men her havde økonomerne ventet et fald til 16,0.

Sidst på eftermiddagen viste den foreløbige opgørelse af forbrugertilliden i eurozonen i februar sig svært skuffende.

Tilliden faldt nemlig til 0,1 fra 1,4 i januar, mens økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet et noget mindre fald - til 1,0. Tallet for januar blev revideret fra tidligere oplyst 1,3.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ny højspændingsforbindelse vil gøre strømmen dyrere for danske virksomheder

Louise Campbell om ændringer i hendes designs: "Jeg tager det personligt"

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer