Penge Af
De danske statsrenter gik i bakgear tirsdag, efter at dagen ellers blev indledt med stigende renter. Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme faldt med 1 basispoint til 0,80 pct.

I det øvrige Europa var bevægelserne de fleste steder noget mindre, men i Sverige faldt den tiårige rente med 3 basispoint til 0,89 pct. efter svært skuffende inflationstal.

Investorerne kunne tirsdag formiddag lade sig inspirere af friske tal fra de finansielle aktører i Europas største økonomi, den tyske, hvor ZEW-indeksets to komponenter gik i hver sin retning.

Indekset over den nuværende situation faldt til 92,3 i februar fra 95,2 måneden før, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et fald til 93,9.

Til gengæld ser forventningerne til fremtiden bedre ud end ventet. Forventningsindekset faldt således til 17,8 fra 20,4 i januar, men her havde økonomerne ventet et fald til 16,0.

Sidst på eftermiddagen viste den foreløbige opgørelse af forbrugertilliden i eurozonen i februar sig svært skuffende.

Tilliden faldt nemlig til 0,1 fra 1,4 i januar, mens økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet et noget mindre fald - til 1,0. Tallet for januar blev revideret fra tidligere oplyst 1,3.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bavarian: Fase 2-forsøg i behandling af blærekræft nåede ikke målene

Bedre end ventet fra American Express - men afdæmpede erhvervsudsigter skuffer

Helle Ib: Eksminister i den barske sandheds tjeneste

TDC-datter hjælper Allianz med nye cyberforsikringer

Banknordik opjusterer forventningerne til årets resultat

Markedet lukker: Pandora sejrede i ellers rødt marked - Ambu blev henvist til bunden

Analyse: Boris Johnson ofrer Nordirland for at sikre brexit – og er på vej til at fjerne UK helt fra det indre marked

Kødprodukter uden kød har kronede dage: "Vores salg er i kraftig vækst"

Fremragende Picasso-udstilling på Arken i Ishøj