Penge Af
Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, vil forske i kunstig intelligens og planlægger at etablere et forskningscenter i Californien. Det illustrerer investeringsindustriens øgede interesse i at få maskiner til at "tænke".

Det skriver Financial Times.

Når Blackrock i slutningen af året åbner et laboratorium for kunstig intelligens, håber kapitalforvalteren, at det vil effektivisere selskabets præstationer og i sidste ende komme kunderne til gavn.

"Når folk hører udtrykket kunstig intelligens, tænker de ofte på en robot, der overtager verden. Men det handler om at øge effektiviteten af, hvad vi gør rundt omkring i verden," siger Blackrocks driftschef, Rob Goldstein, til Financial Times.

Han tilføjer, at teknologien allerede er "ved at ændre verden".

Investeringsindustrien har længe været fulgt udviklingen af kunstig intelligens i håbet om, at det vil kunne bruges til at analysere store mængder data og dermed øge resultater og mindske omkostninger.

/ritzau/FINANS


NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

USA parat til at sortliste flere kinesiske tech-virksomheder

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen