Penge Af
Det danske obligationsmarked åbner med lidt højere renter tirsdag.

Ved 8.45-tiden ligger renten på den tiårige danske statsobligation i 0,83 pct., hvilket er 2 basispoint højere end mandagens lukkeniveau.

En tilsvarende udvikling kan fra morgenstunden ses i Tyskland, hvor renten på den tiårige statsobligation stiger 2 basispoint til 0,75 pct.

De amerikanske finansmarkeder var lukket mandag, og tirsdag morgen er der små stigninger i de amerikanske renter på markedet i Tokyo.

Den toneangivende tiårige amerikanske T-bond handles med en rente på godt 2,90 pct., hvilket er 3 basispoint højere end ved lukketid fredag.

Fra nøgletalsfronten viste den hjemlige forbrugertillid et hop til 8,5 fra 8,2 mod det ventede 8,0, mens de tyske producentpriser viste en stigning på 2,1 pct. med de ventede 1,8 pct.

Resten af dagens data af betydning kommer fra de tyske ZEW-tillidsindeks samt fra forbrugertilliden i hele eurozonen.

Den europæiske forbrugertillid steg mere end ventet i sidste måned, hvor de europæiske forbrugeres tillid blev holdt oppe af rekordlave renter fra Den Europæiske Centralbank (ECB) og større politisk ro omkring EU, efter opblødningen af den politiske situation i Tyskland.

Hvis forbrugertilliden skulle vise sig lavere end estimeret, kan det ifølge Sydbank presse renterne lidt ned og svække euroen.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist