Penge Af
Et købstilbud på danske TDC sørgede mandag for at skabe liv i den nordiske telesektor, der havde en god dag, ligesom det var tilfældet for de andre industrier på kontinentet.

Samlet steg det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 1,3 pct. Det kom af, at samtlige sektorer i indekset endte i grønt og derved sikrede den blot anden positive lukning for indekset set over de seneste 11 handelsdage.

Med til at hive Stoxx 600-indekset op var TDC med et plus på 13,4 pct. til 49,5 kr. Telekoncernen modtog et købstilbud fra et konsortium, som telekoncernens bestyrelse anbefalede aktionærerne at takke ja til.

Nyheden betød samtidig, at Telia gled ud af billedet som potentiel køber, omend den svenske konkurrent oplyste, at det havde været i dialog med TDC om en mulig overtagelse. Investorerne så dog ud til at være glade for ikke at skulle have TDC med ind under paraplyen, og Telia-aktien steg 3,0 pct. til 37,15 svenske kr.

Også Telenor så ud til at være påvirket af den mulige TDC-handel, da aktien steg oven på nyheden for senere at slutte 3,4 pct. højere til 174,3 norske kr.

Andetsteds i Europa fremlagde det hollandske bryggeri Heineken, som blandt andet konkurrerer med Carlsberg, sit regnskab for 2017. Mens driftsindtjeningen landede lidt bedre end ventet, kunne den organiske salgsvækst og udviklingen i ølvolumenerne ikke følge med markedets forventninger ifølge Bloomberg News.

Heineken-aktien reagerede med et fald på 2,1 pct. til 82,1 euro.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Falck-boss tilfreds i nyt regnskab: Men der er lang vej igen

Nordea og Danske Bank freder filialer

Mette Frederiksen dykker kraftigt på troværdighed i statsministerduel

Aktier: Mærsk trækker fokus i skyggen af handelskrig

Kvinders "nej tak" til risiko afgør investeringsevnerne

Børsen mener: Rød bloks skattetanker er gift for velstanden

Verden rundt: Presset vokser på Teslas topchef

"Lukkede banker betød søvnløse nætter"

Udsigt til positiv start - fokus på Mærsk