De fik bud på over 100 mio kr - men var for grådige: "Jeg troede jo det blev 100 gange så stort"
"Jeg bliver fuldstændigt klædt af, da it-boblen brister, så i begyndelsen bor jeg i et telt i en kammerats baghave," fortæller Robert Hintze, der siden fik stor økonomisk succes med datingsitet Beautiful People. Arkivfoto: Mie Hee Christensen
Penge Af
Robert Hintze levede et playboy-liv som stifter af det globale datingsite Beautiful People i 00'erne. Efter han solgte sine aktier, blev han ombejlet i erhvervslivet, og han havnede i selskab med tvivlsomme navne i et projekt om import af kød fra Brasilien

Bedste investering


"Jeg arbejder som it-mand på radiokanalen The Voice i start-00'erne, hvor jeg er en ung fyr. Dengang er der noget, der hedder The Voice Lovefinder, men ledelsen beslutter, at der ikke er nogen penge i det der internet og slet ikke onlinedating.

På et møde proklamerer salgschefen stolt, at han har solgt Lovefinder for 1 mio. kr. til Jubii. Det synes alle er fantastisk, men jeg rejser mig op og siger, at han er den mest inkompetente sælger, jeg nogensinde har haft bekendtskab med. En uge efter bliver jeg fyret.

Sammen med to kammerater stifter jeg Beautiful People. Jeg har selv haft en profil på Dating.dk, hvor jeg brugte en masse tid på at cykle gennem en masse uattraktive kvinder. Hvor er alle de gode damer, tænker jeg. Så vi finder på det her koncept, hvor man bliver bedømt på sit udseende af det modsatte køn. Det er et genialt træk, synes vi.

Jeg bliver fuldstændigt klædt af, da it-boblen brister, så i begyndelsen bor jeg i et telt i en kammerats baghave.

Beautiful People bliver først rigtigt stort og kendt, da jeg flytter til England. Jeg kommer i The Times og på CNN og laver måske 700 interviews på to uger. Jeg føler, jeg kan flyve. Senere er vi i forhandlinger med Playboy-koncernen i New York, men vi er for grådige. De vil betale over 100 mio. kr., men jeg tror jo, det bliver 100 gange så stort.

Succesen stiger mig til hovedet. Altså, jeg sidder i to år og arbejder i en kælder og kommer pludselig op og får dén opmærksomhed. Jeg udnytter det da i den grad. Jeg går ikke alene hjem fra byen særligt tit.

Jeg sælger mine aktier i 2012. Jeg får nogle millioner med, og det klager jeg ikke over. Jeg er stolt over, at jeg har skabt noget, som var med til at skubbe til grænserne."

Dårligste investering

"Jeg flytter hjem, efter at have været i udlandet i næsten ti år. Da jeg lander i lille Danmark, er der mange mennesker, der hiver fat i mig. Jeg har været så meget i medierne, at folk tror, at jeg er Guds gave til... ja, faktisk alt. Jeg bliver spurgt, om jeg vil være ekspert i skønhedskonkurrencer, partner i natklubber og være med i alle mulige mærkelige tv-programmer.

En gruppe mennesker tager fat i mig og spørger, om jeg har nogle kontakter til kødindustrien i Brasilien. Det har jeg, for jeg har mange kontakter. De spørger, om jeg er interesseret i at hjælpe dem med at lave en forretningsplan for at få kød til Danmark. Det vil jeg enormt gerne, for de virker charmerende og flinke, tænker jeg. Jeg kender dem ikke, fordi jeg ikke har fulgt med i dansk erhvervsliv.

Jeg laver et opkald til Brasilien, og i løbet af to uger har jeg fået direkte adgang til de tre største eksportører af oksekød i Brasilien. Hold da kæft, det er sgu nemt, tænker jeg. Så jeg laver en forretningsplan og vender tilbage til gruppen. De synes, det er fantastisk, og vi stifter selskabet Hintze Food.

En morgen vågner jeg ved, at en kammerat ringer som en sindssyg. "Har du set den artikel i Ekstra Bladet," spørger han. Og så opdager jeg artiklen med overskriften "Tre omstridte direktører bag kød-import". I det øjeblik krakelerer min verden fuldstændigt. Jeg har aldrig hørt mig selv omtalt som omstridt. Jeg ringer til mine partnere med det samme og siger: Hør her, venner, det ønsker jeg ikke at være en del af. Jeg vil ikke tale med jer længere, I har ikke fortalt om jeres tidligere aktiviteter.

Jeg burer mig selv inde i lang tid. Jeg er enormt skuffet. Min tillid til andre mennesker lider et knæk. Men det er alt sammen erfaringspoint, og man lærer mest af nederlagene. Der retter man virkelig skuden ind."

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Skraldespanden sluger milliarder: Virksomheder kan lukrere på tabet

Aktie brager i vejret hos dansk virksomhed inden for risikovurdering

Riis' Falck-plan giver pote: "Nogle tiltag har gjort ondt"

Altan.dk får ny ejerkreds: "Vi har fået firmaet på rette køl igen"

Tesla til tælling - aktien under voldsomt pres i formarkedet

Boozt.com-boss om Amazons danske indtog: "Jeg er bange hver eneste dag, og tænker over alt der kan presse os"

BRF hæver bidragssatser på flere lån: "Taberne er helt klart dem, som skal have F3-lån"

Mærsk-boss: USA's økonomi bliver hårdest ramt i handelskrig

Medie: Skat stævner briter på stribe i udbyttesag