Europæiske aktier: Svensk teknologiselskab toppede på grøn dag
Foto: Laszlo Balogh/Ritzau Scanpix
Penge Af
Efter syv dage med kursfald var de europæiske aktiemarkeder onsdag i god gænge, og i både Tyskland, Frankrig og Storbritannien lukkede børserne med grønne tal.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede 2 pct. højere i 380,13 efter tirsdagens fald på 2,4 pct.

Det svenske teknologiselskab Hexagon toppede indekset onsdag, hvor aktien steg 10 pct. Det er aktiens største kursstigning siden juni 2014, og den kom, efter at selskabet onsdag præsenterede overraskende gode regnskabstal for fjerde kvartal.

Især den organiske vækst på 10 pct. overgik forventningerne, der blandt analytikerne var 5 pct., skriver Bloomberg News.

Den kriseramte sydafrikanske møbelkæde Steinhoff International, der er noteret i Tyskland, klarede sig også godt med en stigning på 7,9 pct.

Steinhoff har været ramt af en større skandale om svindel med regnskaberne. Svindlen kædes ifølge Bloomberg News sammen med en efterforskning af selskabet i Tyskland, hvor det mistænkes, at interne transaktioner kan have pumpet værdien af selskabets aktiver i vejret.

DANSKE SELSKABER TRAK NED

Danske Novozymes og Carlsberg endte omvendt i bunden af det fælleseuropæiske indeks, efter at de to C25-selskaber fremlagde regnskabstal.

Novozymes' nøgleresultater skuffede i forhold til forventningerne, og aktien faldt 4,3 pct.

Også Carlsberg skuffede investorerne med regnskabet for andet halvår af 2017. Bryggeriet omsatte for tæt på det ventede, mens bundlinjen omvendt skuffede markant med et minus på 1045 mio. kr. efter minoriteter mod en forventning om et plus på 2566 mio. kr., viser estimater fra Ritzau Estimates.

Særlige poster trak ned med 4603 mio. kr. - hovedsageligt som følge af nedskrivninger på brands i primært Rusland. Her havde analytikerne ventet et minus på blot 200 mio. kr. Carlsberg dykkede 3,6 pct.

Det finske medicoselskab Orion var dog onsdagens bundprop med et fald på 10,50 pct. Selskabet fremlagde et regnskab for fjerde kvartal, der bød på en positiv overraskelse i forhold til driftsresultatet i perioden, mens prognosen for 2018 omvendt var en del svagere end ventet.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan