Penge Af
Stemningen er mudret op til åbningen af de amerikanske aktiemarkeder tirsdag eftermiddag. Handlen med futures på de toneangivende indeks peger i forskellige retninger med en stigning på 0,1 pct. for S&P 500-futuren, mens futures på Dow Jones og Nasdaq peger lige så meget i negativ retning.

Dermed er det uklart, og handlerne vil fortsætte i den forsigtigt positive stemning, som prægede onsdagens marked med et plus for S&P 500 og Nasdaq på 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset sluttede 0,3 pct. højere.

Der er rigeligt med regnskaber til inspiration for torsdagens aktiehandel.

Den kinesiske online-handelsplatform Alibaba, som også er noteret i New York, nåede et noget større salg og en bedre indtjening i tredje kvartal af 2017/18 end ventet, mens pakke- og logistikselskab United Parcel Service (UPS) med den brede pensel leverede som ventet, men udsigterne for indeværende år skuffer markedet.

Alibaba-aktien falder 3,4 pct., og UPS-aktien falder 3,2 pct. op til handelsstart.

Efter lukningen af onsdagens amerikanske aktiehandel kom der regnskab fra blandt andet Facebook, som meldte om fald i antallet af brugere i Nordamerika samt mindre tidsforbrug hos den enkelte bruger. Men ledelsen vurderer, at det ikke nødvendigvis vil skade den meget rentable digitale reklamevirksomhed.I torsdagens formarked løftes aktien 2,4 pct.

Inden markedsåbningen torsdag har Mastercard offentliggjort et regnskab med et overskud en spids bedre end ventet i fjerde kvartal på ryggen af nettoindtægter der ligeledes var lidt bedre end ventet. Kreditkortaktien stiger 1,7 pct. i formarkedet. Og den amerikanske mediegigant Time Warner, der blandt andet ejer tv-kanaler og streamingtjenesten HBO, kunne fremvise en indtjening på mere end ventet i sit fjerde kvartal af 2017. Det trækker et plus på 0,9 pct. i formarkedet.

Google-selskabet Alphabet (+0,4 pct. i formarkedet), Amazon (+0,7 pct. i formarkedet) og Apple (+0,1 pct. i formarkedet) kommer med regnskab efter torsdagens børslukning. Blandt mange, mange andre

/ritzau/FINANS


Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang