Penge Af
De danske obligationsrenter er åbnet i uændrede niveauer tirsdag, efter at rentestigninger på de amerikanske obligationer er gået i sig selv igen.

I USA steg renterne mandag, efter at Kongressen enedes om et midlertidigt budget gældende til den 8. februar. Bevægelsen gik dog så småt i sig selv mandag aften, og tirsdag morgen er den tiårige amerikanske rente tilbage i stort set samme niveau, som var gældende mandag, da de danske obligationshandlere gik hjem.

Den tiårige danske statsobligation åbner tirsdag ligeledes uændret i 0,58 pct.

Der kommer ingen nøgletal fra USA, så markedsdeltagerne må nøjes med at lade sig guide af et par europæiske statistikker.

Klokken 11 offentliggøres de tyske finansielle aktørers tillidsindeks, ZEW, der ventes at være steget til 89,6 i januar fra 89,3 i december. Det viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Vigtigst bliver dog nyt om forbrugertilliden i eurozonen, vurderer Sydbank i sin morgenkommentar. Statistikken offentliggøres klokken 16 og ventes at vise en stigning til 0,6 i januar fra 0,5 i december.

Herhjemme har Danmarks Statistik offentliggjort nyt om udviklingen i det danske detailsalg og den danske forbrugertillid.

Forbrugertilliden steg mere end ventet i januar til 8,2 fra 6,5 i december. Til sammenligning havde analytikerne blot ventet en stigning til 7,0 ifølge Bloomberg News. Til gengæld faldt detailsalget med 0,3 pct. i december, mens analytikere havde ventet et uændret detailsalg.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist