Sælg nu - Investtech indleder analyse af 300 kryptovalutaer
Foto: Dado Ruvic/Scanpix
Et euforisk og over ophedet marked, lyder karakteristikken af verdens tusindvis af kryptovalutaer i slutningen af 2017.

Et marked, som man i øjeblikket bør forholde sig afventende til.

Sådan lyder rådet, når man spørger norske Investtech, der har valgt at indlede teknisk analyse af 300 kryptovalutaer, heriblandt de mest populære bitcoin, bitcoin cash, ethereum, ripple, litecoin og siacoin.

En af de allermest hypede kryptovalutaer er bitcoin, der bragede i vejret i løbet af sidste år, men som har fået et alvorligt knæk den seneste tid.

"Vi mener, at man bør holde sig fra bitcoin foreløbigt, og indtil vi får et etableret brud på de kritiske niveauer," siger Christian Harto, der er adm. direktør og teknisk analytiker hos Investtech.

Kursen på en bitcoin ligger p.t. på ca. 11.800 dollar, og ifølge Investtech er der modstandsniveau ved 12.500 og en støtte på kurs 10.200.

Ifølge Christian Harto ser Investtech tidlige tegn på, at bitcoin falder yderligere og bryder ned gennem sit nuværende støtteniveau ved 10.200 dollar. Skulle det ske, er der et pænt stykke ned til næste støtteniveau på 7500 dollar.

Stor pessimisme

Når direktøren ser på det brede kryptomarked, råder der også stor pessimisme.

Investtech benytter de således såkaldte hausseindekser eller optimismeindekser, og her oplyser Christian Harto, at de siden toppen i december 2017, hvor euforien og optimismen var ekstrem hidsig, i dag er præget af en dramatisk ændring.

"Et flertal af de kortsigtede kryptoinvestorer er negative, pessimismen øges i rekordtempo. Vi ser en negativ volumenbalance, og det betyder, at der er flere, der vil ud, og når der er mange, der vil ud samtidigt, så falder prisen, fordi der opstår panik for at kursen vil falde yderligere," siger Christian Harto.

Men inden man går helt i sort, så fortæller Investechs tekniske analyse, at sortsynet, kun er gældende på kort sigt – nogle uger til et par måneder – mens analysen på langt sigt taler for stigende kurser på hele 272 af de kryptovalutaer, som Investtech følger.

Bitcoin er blandt de kryptovalutaer, der på langt sigt ser positive ud.

Læg følelserne væk

Investtech er kendt for sin forskningsbaserede tekniske analyse på især aktiemarkedet, men har valgt at begynde dækningen af kryptomarkedet, fordi det er blevet for stort til at ignorere, lyder det fra direktøren.

"Vi anbefaler ikke handel i uregulerde markeder som kryptovalutamarkedet er, men der er så mange, der handler kryptovaluta, hvor især frygten og grådigheden råder i endnu højere grad end på aktiemarkedet, hvor det fundamentale også fylder. På kryptomarkedet er det jo ren spekulation, derfor er teknisk analyse et godt redskab, fordi her lader man statistikken og matematikken tale. Man bør lægge sine følelser helt væk," siger Christian Harto, der ikke ser nogen problemer i at konvertere Investtechs analyseværktøj fra aktie-, valuta-, og råvaremarkedet og over til kryptovalutamarkederne.Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Skraldespanden sluger milliarder: Virksomheder kan lukrere på tabet

Aktie brager i vejret hos dansk virksomhed inden for risikovurdering

Riis' Falck-plan giver pote: "Nogle tiltag har gjort ondt"

Altan.dk får ny ejerkreds: "Vi har fået firmaet på rette køl igen"

Tesla til tælling - aktien under voldsomt pres i formarkedet

Boozt.com-boss om Amazons danske indtog: "Jeg er bange hver eneste dag, og tænker over alt der kan presse os"

BRF hæver bidragssatser på flere lån: "Taberne er helt klart dem, som skal have F3-lån"

Mærsk-boss: USA's økonomi bliver hårdest ramt i handelskrig

Medie: Skat stævner briter på stribe i udbyttesag