Goldman Sachs spår Novo Nordisk stor vækst: Sætter aktie på favoritliste
Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Penge Af
Novo Nordisk står med et meget stærkt kort på hånden, hvis selskabet får en tabletudgave af det store væksthåb Ozempic (Semaglutid) godkendt og sendt på markedet.

Det mener den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der vurderer, at investorerne på aktiemarkedet ikke har taget tilstrækkeligt højde for de store muligheder for diabetesmidlet.

Derfor har banken hævet sit kursmål for Novo Nordisk-aktien til 450 kr. fra 345 kr., gentaget sin købsanbefaling og tilføjet aktien til sin favoritliste.

"Vi vurderer, at Ozempic vil forbedre markedspositionen for Novos forretning i den injicerbare klasse, mens lanceringen af en tabletudgave vil transformere Novo til en ny periode med høj og vedvarende vækst," skriver Goldman Sachs i en analyse.

Venter større indtjening end gennemsnittet

Goldman Sachs' forventninger til Novos indtjening i 2020-2022 er 15-19 pct. højere end analytikernes gennemsnitlige forventninger.

Den amerikanske investeringsbank spår dermed, at de seneste års lave vækst, der har været forårsaget af prispres på det amerikanske marked, snart vil være ovre.

Novo Nordisk fik i slutningen af 2017 godkendt Ozempic i USA og Europa i versionen, hvor patienterne stikker sig selv, mens en godkendelse i Japan ventes inden udgangen af marts.

Medicinalselskabet er i øjeblikket i gang med et stort fase 3-program kaldet Pioneer, hvor tabletudgaven af Ozempic bliver undersøgt i ti studier med 10.000 patienter.

De første resultater ventes i første kvartal, og herefter vil resultaterne fra studierne komme løbende gennem 2018.

"Vi regner med en cyklus af opgraderinger af indtjeningsforventningerne (hos analytikerne, red.), i takt med at Novo eksekverer kommercielt på at udvide markedsandelen i det injicerbare marked og offentliggørelse af resultater fra de ti fase 3-studier, der vil give en øget tro på udsigterne for tabeludgaven af Semaglutid (Ozempic, red.)," skriver Goldman Sachs.

Den amerikanske bank har det højeste kursmål blandt de 39 analytikere, der ifølge Bloomberg dækker aktien. 16 anbefaler "køb", 16 siger "hold", mens de sidste 7 er på salgsvognen.

Det gennemsnitlige kursmål er 327,93 kr. baseret på 30 kursmål. Novo Nordisk-aktien stiger fredag 2 pct. til 348,85 kr.

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Skraldespanden sluger milliarder: Virksomheder kan lukrere på tabet

Aktie brager i vejret hos dansk virksomhed inden for risikovurdering

Riis' Falck-plan giver pote: "Nogle tiltag har gjort ondt"

Altan.dk får ny ejerkreds: "Vi har fået firmaet på rette køl igen"

Tesla til tælling - aktien under voldsomt pres i formarkedet

Boozt.com-boss om Amazons danske indtog: "Jeg er bange hver eneste dag, og tænker over alt der kan presse os"

BRF hæver bidragssatser på flere lån: "Taberne er helt klart dem, som skal have F3-lån"

Mærsk-boss: USA's økonomi bliver hårdest ramt i handelskrig

Medie: Skat stævner briter på stribe i udbyttesag