Aktier: Carlsberg og ISS stjæler billedet i positivt marked
Carlsberg-aktien er blevet opgraderet hos Deutsche Bank, der nu anbefaler sine kunder at købe aktien.
Foto: Free/Carlsberg
Penge Af
Flere rekorder på de amerikanske børser vil formentlig smitte af på det danske aktiemarked torsdag, hvor Carlsberg, Nordea og ISS er i fokus.

Flere finanshuse har haft selskaberne til eftersyn, og ISS har desuden landet en stor servicekontrakt.

De store amerikanske aktieindeks satte rekord onsdag, og stigningerne satte især ind, efter at det danske marked var lukket.

Den positive stemning er fortsat på de fleste børser i Asien torsdag, men investorerne har dog trukket en anelse i bremsen i de sidste timers handel.

Futures for det tyske DAX-indeks stiger 0,5 pct. torsdag morgen, og det indikerer nye stigninger for det danske C25-indeks, som onsdag steg 0,3 pct. til indeks 1156,99.

Torsdag morgen har investorerne fået et nøgletal fra Kina, der viste, at væksten i verdens næststørste økonomi var højere end ventet i fjerde kvartal.

Der var således en vækst på 6,8 pct. i bruttonationalproduktet, BNP, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en fremgang på 6,7 pct.

CARLSBERG HÆVET HOS DEUTSCHE

På den hjemlige scene tager Carlsberg fokus, da bryggeriet har fået løftet anbefalingen hos Deutsche Bank til "køb" fra "hold", og kursmålet er i samme ombæring hævet med 31 pct. til 890 kr. Aktien lukkede onsdag i 747 kr.

- Carlsberg er et andet selskab, end det var for bare to-tre år siden, da der ifølge vores vurdering er sket et markant kulturskift. Vi er optimistiske, i forhold til at den underliggende vækst vil blive forbedret, skriver analytiker Andrea Pistacchi i en analyse.

Deutsche Bank har desuden haft Royal Unibrew under luppen, og her er mønstret det modsatte, da anbefalingen er sænket til "hold" fra "køb".

Kursmålet er i samme ombæring hævet til 390 kr. fra 350 kr., mens aktien til sammenligning lukkede i 361 kr. onsdag.

NOVO HÆVER LISTEPRISERNE I USA

Novo Nordisk får opmærksomhed i Børsen, der kan fortælle, at medicinalselskabet for første gang i knap tre år har hævet listepriserne på insulin i USA, hvilket ifølge Danske Bank kan tyde på, at det værste prispres er aftaget.

Novo-aktien steg onsdag 0,9 pct. til 342 kr.

ISS kunne sent onsdag fortælle, at det har landet en stor servicekontrakt med et unavngivent selskab, der driver forretning i føde- og drikkevareindustrien. Kontrakten er på fem år og vil beskæftige godt 2000 medarbejdere.

Den danske servicegigant er desuden blevet set efter i sømmene hos det franske finanshus Exane BNP Paribas, der ifølge Reuters har sænket anbefalingen til "underperform" fra "neutral". ISS-aktien steg onsdag 0,3 pct. til 239 kr.

Nordea har fået en lignende tur hos amerikanske Jefferies, som har skåret anbefalingen til "hold" fra "køb", mens kursmålet ifølge Bloomberg News er sat til 83,46 kr. fra 93,37 kr. Nordea-aktien lukkede onsdag i 77,10 kr.

Blandt fondsbørsen miniputter er der torsdag regnskaber fra Intermail og Brdr. Klee, der er blandt de mindst handlede aktier.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 11 mia kr

Husejere står til at blive 6300 kr rigere hver måned de næste tre år

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Rigmands politivenner får skærpet straf i Højesteret

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder

Nationalbanken: Nye boligskatter presser priser nedad i København - måske op mod 10 pct

Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing