Penge Af
Negativ inspiration fra de amerikanske handlere bragte sent tirsdag de europæiske markeder på negativ kurs, og da handlen sluttede tirsdag eftermiddag lå det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks blot 0,1 pct. højere i 398,3, efter at indekset i dagens løb havde været oppe at flirte med 400-niveauet.

Ifølge Bloomberg News var der ingen konkrete begrundelser for vendingen i den amerikanske aktiehandel ud over en spirende opfattelse af, at markedet har været for kortsynet i sin begejstring over øgede indtægter som følge af skattereformen.

På de store europæiske markeder sluttede de toneangivende indeks med et fald på 0,2 pct. i London, et plus på 0,1 pct. i Paris og et plus på 0,4 pct. i Frankfurt.

Selskabsspecifikt var danske Pandora tæt på toppen af Stoxx 600-indekset med et kursplus på 4,7 pct. som handlernes kvittering for en positiv stemning på selskabet kapitalmarkedsdag.

Men i toppen var også tyske Hugo Boss, der kom med en salgsopdatering for fjerde kvartal med en stigning i omsætningen på 5 pct. og en stigning i det sammenlignelige salg til det højeste niveau i seks år.

Beklædningsaktien steg 3,9 pct.

I bunden af indekset huserede ikke mindst mineselskaberne efter en negativ analyse fra den britiske storbank HSBC, der udtrykker usikkerhed over for den seneste tids aktiestigninger i sektoren.

Fresnillo faldt 3,6 pct., Rio Tinto tabte 3 pct. og Anglo American gik 1,6 pct. baglæns.


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Skraldespanden sluger milliarder: Virksomheder kan lukrere på tabet

Aktie brager i vejret hos dansk virksomhed inden for risikovurdering

Riis' Falck-plan giver pote: "Nogle tiltag har gjort ondt"

Altan.dk får ny ejerkreds: "Vi har fået firmaet på rette køl igen"

Tesla til tælling - aktien under voldsomt pres i formarkedet

Boozt.com-boss om Amazons danske indtog: "Jeg er bange hver eneste dag, og tænker over alt der kan presse os"

BRF hæver bidragssatser på flere lån: "Taberne er helt klart dem, som skal have F3-lån"

Mærsk-boss: USA's økonomi bliver hårdest ramt i handelskrig

Medie: Skat stævner briter på stribe i udbyttesag