Markeder Af
Der er lagt op til en rolig dag på det danske obligationsmarked fredag, efter at torsdagen bød på et større udsving, da renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg 4 basispoint til 0,58 pct.

Det er samtidig det højeste niveau siden august.

Udsigten til en stramning af pengepolitikken hos Den Europæiske Centralbank (ECB) senere i år fik torsdag renten på den tiårige statsobligation til at stige.

Senere fredag kan der komme flere stigninger, når det vigtige inflationstal fra USA bliver offentliggjort.

"Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter og være afventende forud for dagens inflationstal fra USA. Højere inflation fra USA end her skitseret vil kunne presse renterne lidt op og styrke dollar," skriver Sydbank i en kommentar.

Samme melding kommer fra Nordea.

"De danske renter vil handle sidelæns efter gårsdagens ECB-referat, og den afventende stemning vil fortsætte op til inflationstallene fra USA," skriver seniorstrateg i Nordea Andreas Østerheden.

De amerikanske renter - målt på den tiårige statsobligation - er faldet 2 basispoint, siden det danske marked lukkede torsdag, og det hænger ifølge Reuters sammen med, at Kina fra officiel side afviste en historie om at ville stoppe køb af amerikanske statsobligationer.

På makrofronten er det fredag særligt værd at holde øje med inflationstallene fra USA og Sverige.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Zig-zag-kursen fortsætter på det amerikanske aktiemarked

Danske Bank får svært ved at finde topchef: "Kandidaterne skal være 100 pct. skudsikre, og listen er nok ikke blevet længere efter det her"

Løkke om brexit: "Der skal findes en tredje vej frem og det kræver noget kreativitet

Niels Lunde: Ole Andersen har udspillet sin rolle

Overblik: Derfor er den irske grænse et brexit-problem

Hvidvaskkunder købte pels for flere millioner i dansk selskab

May: Brexit-aftale kan landes inden for dage eller uger

Kometkarrieren sikrede ham landets næstdyreste hus: Nu er Danske Banks kronprins dumpet