Valuta: Stærk euro dominerer udviklingen
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den fælleseuropæiske valuta, euro, fastholder fredag morgen den styrkelse, som blev effekten af gårsdagens antydning om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, er ved at gøre klar til at trimme den massive monetære stimulans.

Samtidig tynger svage amerikanske nøgletal på dollarkursen, mens investorerne ser frem mod dagens vigtige data fra USA i form af detailsalg og forbrugerpriser.

Torsdag viste referatet fra det seneste pengepolitiske møde i ECB's Styrelsesråd, at banken vil revidere de pengepolitiske meddelelser for gradvist at tilpasse indholdet til at afspejle de forbedrede vækstudsigter.

Det betyder reelt, at banken ønsker at løfte renterne fra det nuværende lave niveau, hvilket sendte euro til en top i nærheden af 1,2070 dollar.

Forventningerne til pengepoliske stramninger hos såvel Bank of Japan som ECB har fået markedets opmærksomhed, siden en reduktion i Bank of Japans rutinemæssige obligationsopkøb tidligere på ugen udløste spekulationer om, at centralbanken vil begyndte at stramme op på den ellers ekstremt massive stimulans.

"Der var opbygget store yenpositioner med sigte på svækkelse, og investorerne synes at være på udkig efter muligheder for at trimme dem," siger analytiker Yutaka Miura fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Euro står fredag morgen i 1,2050 dollar mod 1,2055 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 111,30 yen mod 111,40 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 134,10 yen på en euro fredag morgen mod 134,30 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Zigzag-kursen fortsætter på det amerikanske aktiemarked

Danske Bank får svært ved at finde topchef: "Kandidaterne skal være 100 pct. skudsikre, og listen er nok ikke blevet længere efter det her"

Løkke om brexit: "Der skal findes en tredje vej frem og det kræver noget kreativitet

Niels Lunde: Ole Andersen har udspillet sin rolle

Overblik: Derfor er den irske grænse et brexit-problem

Hvidvaskkunder købte pels for flere millioner i dansk selskab

May: Brexit-aftale kan landes inden for dage eller uger

Kometkarrieren sikrede ham landets næstdyreste hus: Nu er Danske Banks kronprins dumpet