USA: Aktier sætter igen rekord efter gårsdagens dyk
Foto: Mike Blake/Scanpix
Årets første nedtur på det amerikanske aktiemarked holdt kun et døgn. Torsdag var ny rekorddag på den anden side af Atlanten, hvor Dow Jones steg med 0,81 pct. S&P 500 steg med 0,7 pct. og Nasdaq bevægede sig samme vej med +0,81 pct.

Det er den høje grad af tillid til den samlede globale økonomi, der præger tingene, og især produktionserhvervenes og industriens aktier spurter frem.

Optimismen var bl.a. præget af, at grossistpriserne er for nedadgående, og at frygten for inflation dermed er dalende. Skattereformen i USA er fortsat et aspekt, der sætter sig spor i aktiekurserne - der vil op i lyset af det lavere skattetryk på de amerikanske virksomheder.

I Dow Jones indekset var Chevron højdespringer med 3,0 pct. og det sker efter en opgradering fra BMO Capital Markets analytiker, der rater outperform. Hovedparten af analytikere har en købsanbefaling på aktien.

American Express lå nederst i indekset med -0,59 pct. Selskabet har stigende omsætning, men også stigende omkostninger. Sidstnævnte har øget investorernes oplevelse  af risiko og det sætter spor i prissætningen på aktien.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Zigzag-kursen fortsætter på det amerikanske aktiemarked

Danske Bank får svært ved at finde topchef: "Kandidaterne skal være 100 pct. skudsikre, og listen er nok ikke blevet længere efter det her"

Løkke om brexit: "Der skal findes en tredje vej frem og det kræver noget kreativitet

Niels Lunde: Ole Andersen har udspillet sin rolle

Overblik: Derfor er den irske grænse et brexit-problem

Hvidvaskkunder købte pels for flere millioner i dansk selskab

May: Brexit-aftale kan landes inden for dage eller uger

Kometkarrieren sikrede ham landets næstdyreste hus: Nu er Danske Banks kronprins dumpet