Valuta: Stigende renter giver dollar ny styrke
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den australske og den newzealandske dollar svækkes begge i et ellers roligt valutamarked onsdag morgen, hvor der stadig ikke for alvor er kommet gang i handlen efter nytår.

Det er blandt andet stigende amerikanske renter, der har været med til at trække den amerikanske dollar op og i stedet svække valutaerne på det australske kontinent.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation i USA steg i tirsdagens handel med omtrent 4 basispoint til 2,46 pct., og en det styrkede en kort overgang dollar over for alle dens modparter, men siden er euro kommet igen og holder dermed også styrken over for den amerikanske modpart.

"Den australske og den newzealandske dollar er de valutaer i G10, der er mest følsomme over for de amerikanske obligationsrenter," siger David Forrester, der er valutastrateg hos Crédit Agricole, til Bloomberg News.

En højere rente øger afkastet for investorer i amerikansk gæld og øger dermed også incitamentet til at investere i valutaen bag.

I det tunge valutakryds mellem euro og dollar holder euro efter en midlertidig svækkelse tirsdag aften fast i styrken. Onsdag morgen koster en euro således 1,2050 dollar mod 1,2045 dollar per euro ved dansk lukketid tirsdag.

Over for yen styrkes dollar fortsat en smule grundet de højere renter. En dollar koster onsdag morgen 112,32 yen mod 112,15 yen per dollar, da de danske handlere gik hjem tirsdag.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Mette Frederiksen klasker til Margrethe Vestager: "Skal vi ikke være enige om, at den formulering ikke kommer med igen?"

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen"

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris

Opfrisket Mazda 6 stationcar har langturstalenter

The Guardian: Danske Banks hvidvask er muligvis historiens største

Islandsk serum får kunderne til at betale 930 kr. for en lillebitte flaske

"Mange af os ejerledere er ikke helt raske"