USA: Apple køber app til sang-identifikation
Foto: Josh Edelson/Scanpix
Penge Af
Apple er ikke nær så aktiv indenfor opkøb af selskaber som andre i samme sektor - eksempelvis Microsoft - men i dag bekræftede Apple, at selskabet  har overtaget app'en Shazam. Prisen er formentlig i omegnen af 400  mio. dollars.

Sharzam kan noget med identifikation af sange og har ikke færre end 120 mio. aktive brugere, der omkring 20 mio. gange pr. dag har gang i Shazam 

Da markederne lukkede i USA  var Apple steget med et par pct. De tre store indeks Dow, Nasdaq og S&P gik også op - menholdsvis 0,2 pct., 0,5 pct. og 0,3 pct.

I følge CNN Money er Shazam interessant, fordi de mange brugere er loyale. Og så giver selskabet i modsætning til mange andre faktisk overskud.

Fra tech-sektoren meddelte CNBC iøvrigt også, at Microsoft er godt på vej til at blive 1 billion værd - det er såmænd en million millioner. Og i dollars.

Det kræver ganske vist en aktiekursstigning på yderligere godt 50 pct. Men Microsoft steg alene mandag med 1,2 pct. og er siden nytår blevet over 37 pct. mere værd.  

Markedet i USA lukkede få timer før Genmab i forbindelse med en stor kræftkonference i Atlanta holder en stor forsknings- og udviklingsdag, hvor der kan komme nye data frem om Genmabs middel Darzalex, som bruges i behandling mod knoglemarvskræft i flere stadier. I følge Sydbanks analytiker Søren Løntoft kan nye oplysninger om produkter og forventninger rykke på aktien.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra selskabet selv, vil Genmab i nat komme med en opdatering på udviklingen af sin pipeline af lægemidler i 2017 og virksomhedens mål for 2018.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Zig-zag-kursen fortsætter på det amerikanske aktiemarked

Danske Bank får svært ved at finde topchef: "Kandidaterne skal være 100 pct. skudsikre, og listen er nok ikke blevet længere efter det her"

Løkke om brexit: "Der skal findes en tredje vej frem og det kræver noget kreativitet

Niels Lunde: Ole Andersen har udspillet sin rolle

Overblik: Derfor er den irske grænse et brexit-problem

Hvidvaskkunder købte pels for flere millioner i dansk selskab

May: Brexit-aftale kan landes inden for dage eller uger

Kometkarrieren sikrede ham landets næstdyreste hus: Nu er Danske Banks kronprins dumpet