Black Friday sendte Jeff Bezos over 100 mia dollar mærket
Sådan ser man ud når man er god for 100 mia. dollar eller mere
Foto: Scanpix
Penge Af
Hvis du er en blandt de millioner der handlede på Amazon i dag har du været med til at sende Amazon-stifteren, Jeff Bezos over barren for dem der er gode for 100 mia. dollar eller mere.

Det er faktisk 18 år siden, at et menneske har opnået en formue på de 12 cifre i dollar. Det skete sidst, da Micvcrosfots Bill Gates hoppede over samme barre. Jeff Bezos gik i øvrigt forbi Bill Gates i oktober, som verdens rigeste mand.

Bill Gates må nu nøjes med at sidde på en formue på 89 mia. dollar.

Amazon steg 2,5 pct. på børserne i USA fredag, hvilket gjorde tricket. Aktien fik et lift fra rapporter om at online-handlen på både Thanksgiving og Black Friday steg 18 pct. sammenlignet med de samme dage sidste år.

Jeff Bezos blev alene fredag 2,4 mia. dollar rigere.

Ejer også Washington Post

Bezos ejer 84 pct. af aktierne i Amazon, der i øjeblikket har en markedsværdi på 93,6 mia. dollar. Det gør det til hans største aktiv, men ikke det eneste. To af de andre højt profilerede selskaber som han ejer, Washington Post og rum-turisme selskabet, Blue Origin, flytter dog ikke meget rundt på hans formue

I takt med, at Bezos milliarder flirter med nye højder stiger spørgsmålene om, hvad han har tænkt sig at gøre med pengene.

I modsætning til Bill Gates og verdens tredjerigeste, superinvestoren Warren Buffett, har Jeff Bezos det ikke med at rutte med pengene.

Han startede dog i juni med at tweete ud til sine følgere, at hvis nogen havde en god ide til, hvordan han kunne hjælpe, ville han gerne vide det.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Markedet løftet af Trumps lave toldsatser

Stenrig Novo-fond køber hurtigtvoksende selskab i milliardhandel

Medie: Tesla og Elon Musk bliver efterforsket for bedrageri - aktien dykker

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Enighed i rød blok: Klar til at omgøre medieforlig efter valg

Coloplast-chef: Nye produkter skal accelerere væksten

Samlet pris for Trumps krig: 3000 mia kr

Overblik: Det ved vi om Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse

Pandora tabte lidt af pusten - Danske Bank steg inden skæbnedag