Penge Af
Efter en lille stigning på et par basispoint midt på handelsdagen fandt renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation hen på eftermiddagen tilbage til udgangspunktet, og status ved lukketid var en rente på 0,43 pct. som var uændret i forhold til tirsdagens lukkeniveau og 1 basispoint højere end onsdagens åbning.

I mellemtiden havde handlerne fået inspiration fra et næsten uændret aktiemarkedet og uensartet udvikling i eftermiddagens tre amerikanske nøgletal.

Tilgangen af nytilmeldte ledige i sidste uge blev på 239.000 eller blot 1000 færre end ventet ifølge Bloomberg News. Men ordreudviklingen for varige goder skuffede med et fald på 1,2 pct. i oktober - her var en fremgang på 0,3 pct. ventet.

Til gengæld lande tillidsindekset fra Michigan på 98,5 eller et halvt indekspoint højere end antaget.

Derudover så markedsdeltagerne frem aftenens offentliggørelse af referatet fra den amerikanske centralbanks rentemøde i november i forventning om, at det ville bekræfte udsigten til en amerikansk renteforhøjelse i december.

Forinden havde den afgående chef for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, natten til onsdag udtalt, at banken stadig har en balanceakt foran sig: Den skal hæve renten nok til at have tørt krudt til lempelser ved næste recession, men ikke stramme så hurtigt at den kvæler opsvinget.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hvem bliver den nye topchef i Danske Bank? Få et overblik over mulige kandidater her

Fjerkræsproducent satser millioner på hårdt brexit: "Vi er klar til at opfange den eksport, som formentlig vil gå tabt"

Amerikanske aktier rammer rekordniveau - Trump jubler

Analyse: Lær lønforhandling af Kåre Schultz

Sydbank sænker Danske Bank-anbefaling: "Vi savner simpelthen en konklusion"

Trump presser igen Opec for lavere oliepriser

Vognmænd stævner EU-Kommissionen i sag om statsstøtte til Postnord

Aamund tordner: Idiotisk at få millioner for dårlig ledelse

May under pres: Fremlægger ny plan for at nå brexit-aftale