Aktier: Novo-investering til vejrs i blandet Europa
Novo Holdings, som kontrollerer Novo Nordisk, ejer desuden næsten 20 pct. af Convatec.
Foto: Arkivfoto: Scanpix
Penge Af
Britiske Convatec, som danske Novo Holdings ejer 19,95 pct. af, var mandag med en stigning på 3,8 pct. til 188,90 pence blandt de mest stigende aktier i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

Selskabet, der blandt andet laver produkter til sårpleje- og stomibehandling, fik mandag ifølge Bloomberg News løftet sin anbefaling til "køb" fra tidligere "neutral".

Siden Novo Holdings købte sin andel i selskabet i marts, har Convatec dog mistet knap 30 pct. af sin markedsværdi blandt andet som følge af en nedjustering af forventningerne til årets organiske vækst i midten af oktober.

Øverst i Stoxx 600-indekset endte Playtech, som steg 7,1 pct. til 825 pence, efterfulgt af Coloplast med en stigning på 5,4 pct. til 507 kr.

Stoxx 600 steg 0,2 pct., hvilket var bedre end børserne på tværs af Europa, hvor FTSE 100-indekset i Storbritannien steg med 0,1 pct., mens CAC 40-indekset i Frankrig faldt med 0,2 pct., og DAX-indekset i Tyskland faldt med 0,1 pct.

Det hollandske olieservicefirma SBM Offshore endte som mandagens bundskraber med et fald på 13,4 pct. til 13,46 euro.

Mandag oplyste SBM Offshore i en pressemeddelelse, at det har lagt 238 mio. dollar til side til betaling af en forventet bøde, efter at det amerikanske justitsministerium har genåbnet en undersøgelse af selskabet.

Derudover har selskabet ifølge Bloomberg News ikke formået at indgå et forlig med Brasilien i en korruptionssag.Få pladser tilbage: Børsen inviterer dig med bag om skandalen om landets største skatterøveri

Efter fem uger som skatteminister stod det klart, at Skat var blevet snydt for hele 12,3 mia. kr. Du har nu en unik mulighed for at komme helt tæt på skandalen om udbyttesagen, når tidl. skatteminister Karsten Lauritzen og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et indblik i hele sagens forløb og konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Tilmeld dig til her.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Nye butikker presser Søstrene Grenes overskud: "Vi regnede med at gøre det bedre så vi står ikke med armene over hovedet"

Søstrene Grene dropper plan om 500 butikker

Konkurrencestyrelsen advarer tolke mod kartel: "Det er jo et trusselsbrev"

Niels Lunde: Selv en unicorn kan tvivle på sig selv

Medie: Sydbank og Spar Nord har drøftet fusionsplaner

Regeringen frygter: Små virksomheder er ikke brexit-parate

Apples brand falmer i Kina på grund af handelskrigen

51-årig headhunter vendte tilbage til skolebænken: "Jeg var et sted i min karriere hvor tiden føltes rigtig"

Politikere efter banebrydende aftale om betalinger: Vi får nu redskaberne til at styre urimeligt høje priser