Aktier: Novo-investering til vejrs i blandet Europa
Novo Holdings, som kontrollerer Novo Nordisk, ejer desuden næsten 20 pct. af Convatec.
Foto: Arkivfoto: Scanpix
Penge Af
Britiske Convatec, som danske Novo Holdings ejer 19,95 pct. af, var mandag med en stigning på 3,8 pct. til 188,90 pence blandt de mest stigende aktier i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

Selskabet, der blandt andet laver produkter til sårpleje- og stomibehandling, fik mandag ifølge Bloomberg News løftet sin anbefaling til "køb" fra tidligere "neutral".

Siden Novo Holdings købte sin andel i selskabet i marts, har Convatec dog mistet knap 30 pct. af sin markedsværdi blandt andet som følge af en nedjustering af forventningerne til årets organiske vækst i midten af oktober.

Øverst i Stoxx 600-indekset endte Playtech, som steg 7,1 pct. til 825 pence, efterfulgt af Coloplast med en stigning på 5,4 pct. til 507 kr.

Stoxx 600 steg 0,2 pct., hvilket var bedre end børserne på tværs af Europa, hvor FTSE 100-indekset i Storbritannien steg med 0,1 pct., mens CAC 40-indekset i Frankrig faldt med 0,2 pct., og DAX-indekset i Tyskland faldt med 0,1 pct.

Det hollandske olieservicefirma SBM Offshore endte som mandagens bundskraber med et fald på 13,4 pct. til 13,46 euro.

Mandag oplyste SBM Offshore i en pressemeddelelse, at det har lagt 238 mio. dollar til side til betaling af en forventet bøde, efter at det amerikanske justitsministerium har genåbnet en undersøgelse af selskabet.

Derudover har selskabet ifølge Bloomberg News ikke formået at indgå et forlig med Brasilien i en korruptionssag.Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Nyt Pandora-regnskab: Skyder aktien til tops i C25 med stigning på over 6 pct

Politikere provokeret af kviklånsfirmaer: Nu er flertal klar til at sætte loft over renten

Jyske Bank i stor ledelsesrokade

Jyske Bank indfører negative renter for velhavende privatkunder

Analytiker efter positivt regnskab: "Pandora vil outpeforme markedet"

Jyske Bank-aktie danser på stedet efter rentenyhed og større rokade

BMW forener nyt og gammelt med jubilæumsmotorcykel

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder

Matas' netsalg boomer: Omsætningen stiger - men indtjeningen dykker