USA-aktier går i rødt: Varmer op til vild uge
Twitter er en af mange toneangivende virksomheder, der kommer med regnskab i denne uge i USA.
Foto: Reuters/Scanpix
De amerikanske investorer sælger en anelse ud af aktierne i de tre ledende indeks op til en uge, der bliver fyldt med nyheder.

S&P 500 falder med 0,40 pct. til kurs 2564,98. Lidt værre går det for Nasdaq Composite, der falder med 0,64 pct. til kurs 6586,83. Dow Jones Industrial falder mindst i dagens handel og lander 0,23 pct. lavere end udgangspunktet i kurs 23.273,96.

"Der kommer en skattereform, og der kommer muligvis en renteændring. Så investorerne tager en lille pause efter rekorddage hver dag i sidste uge,"siger Anthony Conroy, fra aktiehandelsvirksomheden Abel Noser i New York til Reuters.

Skattereform og tonsvis af regnskaber


Natten til fredag blev den republikanske budgetplan stemt igennem, og det øger sandsynligheden for, at præsident Donald Trump kommer igennem med sine planer for en skattereform. Det forventes at få opmærksomhed fra investorerne i denne uge.

Oveni det kommer en række selskaber som Google-ejerne Alphabet, Microsoft og Twitter med regnskab. Selskaberne Ford Motor, Volkswagen, Boeing, McDonalds og Coca-Cola er også blandt de toneangivende selskaber, der kommer med regnskaber i denne uge.

"Regnskaber vil komme i centrum i denne uge og så skattereformen," siger Ernie Cecilia, chefinvestor ved Bryn Mawr Trust Co. i Pennsylvania til Bloomberg.

"Uanset rækkefølgen er det de to ting, der kommer i fokus," fortsætter hun.

Nedtur til Hasbro og General Electric

To af de selskaber, der fik størst klø i dagens aktiehandel var legetøjsgiganten Hasbro og teknologivirksomhed General Electric.

Hasbro faldt med over 8 pct. i dagens handel. Det skete efter, at selskabet kom med forventninger til fjerde kvartal. Hasbro forventer en omsætningsvækst på 4-7 pct. i fjerde kvartal. Det er et godt stykke under analytikernes estimater på 11 pct. ifølge Blomberg News. 

Faldet kommer i kølvandet af konkursen til Toys'R'Us, hvor Hasbro sælger legetøj igennem.

General Electric faldt i dagens handel med knap 7 pct., hvilket ifølge Reuters er det største procentvise fald for virksomheden i mere end seks år. Faldet skyldes, at en række børsmæglerselskaber har sænket deres anbefalinger på aktien.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Staten skylder investorer milliarder efter udbytteskandale: "Det er en aktiv politisk beslutning, som jeg står på mål for"

Det skal du vide om aktiemarkedet onsdag

Det skriver medierne: Gigantfonde på storindkøb hos danske iværksættere

Mens du sov: Netflix brager op i eftermarked - flere nye kunder end ventet

Novo Nordisk beskyldt for prisfusk i Minnesota

Aktier: Tokyo i spids fra start

Det sker i dag: Topmøde om brexit

Mens du sov: Kapitalfond vil have Nordea undersøgt for milliardhvidvask

Skuffende salgstal sender Genmab-aktien ned