Råvarer: Fed-snak tager glansen af guldprisen
Foto: Scanpix
Markeder Af
Guldprisen dykkede mandag aften og holder sig på det lavere niveau tirsdag morgen oven på øget risikolyst blandt investorerne og friske meldinger om den potentielle nye chef for Federal Reserve, USA's centralbank.

John Taylor, en økonomiprofessor fra Stanford-universitetet, har ifølge Bloomberg News styrket sit kandidatur til rollen som Fed-chef efter en timelang samtale med præsident Donald Trump. Det fortæller anonyme kilder til nyhedsbureauet. Netop John Taylor er kendt for at være fortaler for højere renter.

Den melding har styrket dollaren og presser dermed samtidig guldpriserne nedad.

Et troy ounce guld står til 1292,50 dollar tirsdag morgen, hvilket er godt 0,9 pct. lavere end prisen mandag eftermiddag dansk tid. Guld blev ellers styrket i pris alle fem handelsdage sidste uge, men mandag vendte pilen altså den anden vej.

"Der er risikolyst i markedet denne uge, hvilket kan ses på det stærke prishop i kobber og det stigende aktiemarked. Det er sjældent et godt prismiljø for guld," udtaler chefstrateg Ric Spooner fra CMC Markets til Bloomberg News.

Kobberprisen ligger tirsdag morgen i 7117,50 dollar per ton, hvilket er mere end 3 pct. højere end mandag morgen.

På oliemarkedet er der til gengæld mere ro over sagerne. Efter mærkbare bevægelser - i både op- og nedadgående retning - i løbet af mandagen har det været en rolig nat for oliehandlerne, og både Brent- og WTI-olien ligger i omtrent samme pris som mandag eftermiddag: henholdsvis 57,81 dollar per tønde Brent-olie og 51,79 dollar for WTI'ens vedkommende.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan