Fondsbørs-chef: Nilfisk kan tiltrække nye investorer
Foto: Scanpix
Penge Af
Det kan tiltrække helt nye investorer, at Nilfisk nu fremstår som en selvstændigt børsnoteret enhed på fondsbørsen i København.

Det siger administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen, Nikolaj Kosakewitsch, i et interview med Ritzau Finans.

- Det, som investorerne rigtigt godt kan lide, er, at konglomeratrabatten, og hvad det ellers måtte være under de gamle traditionelle industrielle konglomerater, bliver fjernet ved, at du får to forskellige selskaber, siger han.

Tidligere rummede NKT Holding både kabelaktiviteterne i NKT Cables og Nilfisk, og det gjorde det umuligt for investorerne at eksponere sig blot i et af selskaberne.

- Nogle investorer kan godt lide kabeldelen og andre kan godt lide rengøringsmaskinedelen, men de må ikke investere i begge kombineret. Så når du kan få dem splittet, så kan du tiltrække en helt ny række af investorer.

- De kan nu købe den rene aktie, det har de ikke haft mulighed for før, siger Nikolaj Kosakewitsch.

Han glæder sig samtidig over at få noget mere af den slags, som Nilfisk repræsenterer, ind på hylderne, hvor børsvarer inden for "life science" og banker fylder meget i billedet.

- Vi har som børs til formål at sørge for, at der er så mange varer på hylderne som overhovedet muligt, som investorerne kan handle med. Hvis du kigger på Danmark som land, så har vi rigtig meget life science, og vi har rigtig meget finans, men vi har ikke særlig meget tung industri, vi har ikke særlig meget industri generelt.

- Nilfisk er industri, det er et "capital goods" selskab, så hvis vi har haft et hul i vores portefølje af selskaber på Københavns Fondsbørs, i forhold til hvad de har i Sverige, så har det været inden for capital goods, og der er Nilfisk jo et perfekt selskab, siger Nikolaj Kosakewitsch.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Kinas overraskende svar til Trump - vi sætter tolden ned

Danske Banks whistleblower står frem med navn: Var chef for Danske Banks baltiske handelsaktiviteter

Genmab lancerer ny platform til udvikling af potente antistoffer

Nordea Liv og Pension henter tung investeringsprofil fra ATP: Skal varetage investeringer for mere end 60 mia

Analyse: Han serverer bank på et sølvfad for en fjendtlig overtagelse

Seks timer efter aktiekøb: Danske Andelskassers Bank vil overveje det videre forløb

Medie: Danske Bank brød også hvidvaskregler i Norge

Kina vil sænke importtariffer på 1585 produkter fra november

Brøndby-boss efter lån fra storaktionær: "Det er nemmere og sikkert også hurtigere end at tage den dialog med banken"