Aktier: Matas står til stryg i ellers grøn start
Foto: Free/Matas
Penge Af
Matas kan meget vel gå en hård onsdag i møde i et ellers positivt aktiemarked, efter at materialistkæden har måttet nedjustere de forventninger til hele 2017/18, som selskabet ellers fastholdt i slutningen af august i regnskabet for første kvartal.

Generelt er humøret ellers godt blandt investorerne, efter at Cataloniens politiske leder, Carles Puigdemont, valgte en mere forsonlig vej i spørgsmålet om regionens uafhængighedsønske, efter at han ellers havde underskrevet en uafhængighedserklæring.

Den blev dog siden suspenderet i et dekret for i stedet at søge forhandlinger med regeringen i Madrid.

- De europæiske aktier vil åbne i plus, efter at Catalonien sent i går valgte forhandlingsvejen frem for en øjeblikkelig uafhængighedserklæring, og dermed kan investorerne give slip på broderparten af deres bekymringer i forhold til udsigterne for Spanien til gavn for europæiske aktier, skriver Philip Jagd, der er chefstrateg hos Nordea, i en kommentar.

Optimismen kan også spores i markedet for futures, der indikerer en positiv start i omegnen af 0,1 pct. for det tyske DAX-indeks.

MATAS PRESSET AF NEDJUSTERING

Knap så optimistisk er tonerne omkring Matas, der har haft et svært andet kvartal af 2017/18, som sluttede med udgangen af september. Det kommer oven på et fald i salget i første kvartal.

På årsbasis ventes der derfor nu også en svag tilbagegang i den underliggende omsætning i butikkerne mod tidligere ventet en mindre fremgang. Samtidig skrues forventningerne til driftsindtjeningen ned med i omegnen af 100 mio. kr.

- Som følge af, at salgsudviklingen i andet kvartal 2017/18 var lavere end ventet, det utilfredsstillende resultat for første kvartal 2017/18 samt en forventning om, at det nuværende pres på dækningsgraden vil fortsætte i regnskabsårets andet halvår, justeres forventningerne til helåret, skriver Matas.

Nedjusteringen har også allerede fået konsekvenser hos Nordea, der har sænket kursmålet for Matas-aktien til 65 kr. fra 80 kr., viser data fra Bloomberg News.

Anbefalingen er fortsat "sælg".

Matas, der blev børsnoteret til en pris på 115 kr. per aktie i sommeren 2013, lukkede tirsdag i 95,50 kr.

ANALYSEÆNDRINGER PÅ PLAKATEN

Blandt selskaberne i C20 Cap-indekset, der tirsdag steg 0,3 pct. til 1186,75, kommer ændringer fra analytikerne formentlig også til at spille en rolle.

Ingrediensselskabet Chr. Hansen Holding har eksempelvis fået løftet sin anbefaling hos svenske SEB til "køb" fra "hold".

Aktien steg tirsdag 1,5 pct. til 541 kr.

Derudover har GN Group fået løftet sit kursmål hos amerikanske Morgan Stanley til 212 kr. fra 162 kr. Her er anbefalingen fortsat i neutralt niveau på "ligevægt". GN-aktien sluttede tirsdag i 209,80 kr. efter et fald på 1,2 pct.

For forsikringsselskabet Tryg, der tirsdag afleverede regnskab for tredje kvartal som det første af de danske selskaber, kan onsdag komme under teknisk pres, idet retten til kvartalsudbyttet på 1,6 kr. fragår aktien.

Tryg faldt 0,4 pct. til 146,10 kr. efter et ellers flot regnskab, der overgik analytikernes forventninger på hovedtallene.

MÆRSK I FOKUS EFTER FRASALG

A.P. Møller-Mærsk er også værd at holde øje med i onsdagens handel, efter at selskabet sent tirsdag fortalte, at salget af Maersk Tankers nu endeligt er gennemført.

Salget, der første gang blev annonceret i september, er gennemført til Mærsk-familiens investeringsselskab, APMH Invest.

Mærsks B-aktie sluttede uændret i 11.510 kr. tirsdag.

Tilbage blandt sidepapirerne kan der også falde en smule rampelys af til Københavns Lufthavne, der onsdag afleverer trafikstatistik for september.

KBHL-aktien endte tirsdag i 5680 kr. efter en stigning på 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


OECD med valgønske, som ikke er på programmet hos de to kandidater til statsministerposten: Skattelettelser

Dagens måling: Status efter to ugers valgkamp - rød og blå formkurve er frosset helt fast

Chefstrateg efter dystre udsigter fra OECD: Der kommer en aktiekorrektion - vær klar til at købe op

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Aktier middag: Vestas og GN i fin form i positivt C25

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets