Dødvande på Wall Street – men fortvivl ikke for aktierne er steget 268 pct.
Siden bundniveauet fra marts 2009, så er S&P 500 steget 268 pct.
Foto: Scanpix
 Analytikerne havde på forhånd forventet, at de amerikanske aktier ikke ville fortsætte den positive udvikling onsdag og den forudsigelse holdt stik med et marked, der lukkede i dødvande.

Dow Jones steg 0,17 pct. til indeks 22.156, S&P 500 landede i meget beskedne plus 0,07 pct. i indeks 2498, mens Nasdaq endte i plus 0,09 pct. i indeks 6460.

Der er dog ikke den store grund til at blive deprimeret over den sløve aktieudvikling onsdag for ser man på, hvordan aktiemarkedet har udviklet sig siden bundniveauet fra marts 2009, så er S&P 500 steget 268 pct.

Det er den næstbedste præstation set over tid og den fine udvikling overgås kun af perioden fra 1949 til 1956, viser data fra Bespoke Investment Group.

Man kan så anføre, at aktierne tog et massivt dyk ned i forbindelse med finanskrisen, men data viser også , at der fortsat er plus på kontoen for i perioden fra 2007-2009 faldt S&P 500 "kun" med 60 pct.

Færre ejer aktier


USA's præsident Donald Trump er ikke bleg for at tage æren for de stigende aktiekurser, men mange amerikanere får ikke fordelen af de stigende aktiekurser for i dag er det kun 54 pct. af amerikanerne, der ejer aktier.

Det er markant mindre end før finanskrisen, hvor 65 pct., af amerikanerne ejede aktier enten individuelt eller gennem en pensionsfond, og dermed får mange amerikanere ikke del i gevinsten.

Til gengæld har gevinsten været rigtig fin for dem der var modige nok til at smide penge i S&P 500. Investerede du 10.000 dollar i S&P 500 den 9. marts, da det så sortest ud, så er din investering i dag vokset til 37.000 dollar.

Efterspørgsel efter olie stiger

De amerikanske råolielagre steg med 5,89 mio. tønder i den forgangne uge, viser en opgørelse fra det amerikanske energiministerium onsdag eftermiddag. Det var mere end det, økonomerne havde ventet, da de ifølge Bloomberg News havde regnet med en stigning på 4,39 mio. tønder.

På trods af at olielagrene steg mere end vente så steg prisen på olie fra 54,27 dollar til 55,14 dollar for en tønde Brent-olie.

At prisen stiger trods stigende lagre skyldes, at det Internationale Energy Agentur (IEA) forventer, at efterspørgslen efter olie i 207 bliver den højeste siden 2015 ligesom OPE forventer øget efterspørgsel i Europa og Kina.

Apple med tømmermænd

For Apple var det dagen derpå ovenpå den store lancering af nye produkter tirsdag, hvor investorerne sendte aktien i minus, da Apples administrerende direktør Tim Cook præsenterede den nye iphone x, hvor investorerne er skuffede over, at den nye model først kommer på gaden til november og det til en pris på 999 dollar for en 64GB model.

Apples omsætning faldt i 2016 for første gang siden 2001 og salget er fortsat ned i starten af 2017. Apple er dog stadig en dominerende spiller på markedet for mobiltelefoner i og med, at 44,6 pct. af solgte mobiltelefoner i USA er en iphone, mens Samsung havde en markedsandel på 28 pct.

Apple-aktien faldt 0,75 pct. til kurs 159,6.

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEn moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Ny højspændingsforbindelse vil gøre strømmen dyrere for danske virksomheder

Louise Campbell om ændringer i hendes designs: "Jeg tager det personligt"

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer