Penge Af
Som ventet åbnede det danske aktiemarked tirsdag i grønt på ryggen af positive bevægelser i amerikanske futures og stigende markeder i Asien.

Der er ikke mange selskabsspecifikke nyheder på markedet, der føres an af stigninger i FLSmidth og Pandora uden nogle nyheder. FLSmidth stiger 1,1 pct. til 388,80 kr. og Pandora 0,8 pct. til 729 kr.

C20 Cap-indekset åbner 0,2 pct. højere i 1171,58 - godt 8 point eller en lille procent fra rekord.

Mærsk ligger i den tunge ende trods en stigning i olieprisen på et par procent. B-aktien falder 0,2 pct. til 13.090 kr.

Chr. Hansen har fået nyt fra den hollandske konkurrent DSM, der har leveret regnskab for andet kvartal. DSM har løftet både omsætning og driftsindtjening i andet kvartal sammenlignet med samme periode året før og opjusterer.

Toplinjen endte i dette års andet kvartal på 2,16 mia. euro ifølge Bloomberg News, hvor den i samme periode sidste år sluttede på 2,0 mia. euro.

Den justerede driftsindtjening (EBITDA) viste samme gode takter, da den i det seneste kvartal gik op til 376 mio. euro mod 328 mio. euro i andet kvartal i fjor.

Ifølge Bloomberg News ser selskabet nu bedre resultater for 2017, end det der blev præsenteret i forbindelse med 2018-strategien "Driving Profitable Growth".

Chr. Hansen aktien stiger 0,4 pct. til 508 kr.

Tirsdag er sidste dag, hvor investorerne kan positionere sig op til DSV's regnskab. En opjustering af forventningerne kan meget vel kan komme i spil, når regnskabet aflægges onsdag morgen.

DSV stiger 0,7 pct. til 408,30 kr.

Småselskaber i fokus

Blandt de mindre selskaber har Vestjysk Bank mandag vedtaget planer om at gennemføre en emission på 745 mio. kr. til 1 kr. per aktie med fortegningsret for eksisterende aktionærer. Aktien stiger 3,3 pct. til 12,70 kr.

Onxeo stiger 4,4 pct. til 30,90 kr. efter en stigning mandag på 3,5 pct. Selskabet meldte sent mandag, at det har solgt de to produkter Sitavig og Loramyc for 4 mio. euro til franske Vectans Pharma.

Produkterne var ikke en del af kerneforretningen, og ud over den kontante betaling vil Onxeo også få en andel af salget i fremtiden.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang