Aktier: Røde markeder i Asien næsten over alt
Foto: Scanpix
Markeder Af
De asiatiske aktiemarkeder ligger tirsdag morgen med negative fortegn efter seks dages stigninger.

Kursfaldene kommer i slipstrømmen af en svækket dollar og en stigende forventning om, at Federal Reserve vil indtage en mere forsigtig tilgang til at hæve renten.

Svækkelsen får yderligere støtte fra politisk hold, idet en strandet sundhedsreform i Kongressen tidligt tirsdag morgen tyder på en udskydelse af de lovede amerikanske skattereformer og den deregulering, der skulle hjælpe de amerikanske renter til højere niveauer.

"Det er svært at se dollar styrkes, både set ud fra den monetære side og fra den amerikanske politiske side," siger chefstrateg Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Netop dollarsvækkelsen slår igennem i Tokyo, hvor de valutafølsomme eksportører rammes af kursrelationer og finansaktierne ligger uden for de vigende renter.

"Med en stærkere yen er det svært at købe eksport- og finansaktier," pointerer seniorstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities i Tokyo over for Bloomberg News.

Panasonic falder 0,7 pct., og Toyota dykker 1,2 pct., mens Mitsubishi UFJ Financial og Sumitomo Mitsui vinder henholdsvis 2,1 pct. op 1,1 pct.

Nikkei 225-indekset falder 0,6 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,4 pct.

På det kinesiske fastland er tendensen ligeledes negativ. Det kinesiske boligmarked viser igen tegn på pris-acceleration i juni efter to måneders afkøling, hvilket øger risikoen for nye stramninger,mens China Banking Regulatory Commission er ude med riven efter bankernes afkast på wealth management-produkter.

Shanghai Composite falder 0,6 pct., CSI 300-indekset viger 0,8 pct., og Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong handles 0,2 pct. lavere.

Blandt de øvrige markeder ligger Sydkoreas Kospi-indeks med et fald på 0,1 pct., mens både Singapores Strait Times og Taiwans Taiex-indeks er så godt som uændrede.

Sydneys ASX 200-indeks lukker til gengæld med et drop på 1,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med et minus omkring 0,1 pct. tirsdag morgen.

LÆS OGSÅ: Valuta: Dollar dykker på styrket tvivl om Trump-reformer

LÆS OGSÅ: Råvarer: Faldende renter og svag dollar bag prisudsving

TABEL

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,6
Topix -0,4
Hongkongs Hang Seng -0,2
China Shanghai Composite -0,6
China CSI 300 -0,8
Taiwan Taiex -0,0
Sydkoreas Kospi -0,1
Indiens BSE Sensex -0,6
Singapores STI -0,0
Sydney ASX 200 -1,2


Indeksværdi klokken 06.15.

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Tobaksboss: "Vi er ét opkøb fra at være verdens største"

Udlejningsportal med dansk stifter henter 300 mio kr

Kåre Schultz' Teva står til milliardgevinst, hvis Lundbeck får held med opkøb

Her er aktiechefs fire farlige aktieråd: Sådan vinder du Børsens aktiespil

Aktieåbning i USA: Røde tal efter olieangreb - Lundbeck-køb bankes op

Analysechef om at Draghi vil have politikerne frem i førersædet: "Det er svært at bruge finanspolitik som den cykliske udjævner"

Nestor i dansk biotek står til at blive forgyldt efter Lundbecks købstilbud: "Pragtfuldt at blive valideret med sådan et købstilbud"

Skattestyrelsen retter krav mod Nordea i udbyttesag: Kræver 900 mio

Dansk tobakskæmpe køber hollandsk cigarfirma for 1,5 mia kr