Penge Af
De europæiske børser leverede som helhed små stigninger onsdag trods pres fra en faldende oliepris og usikkerhed omkring Nordkoreas missiltest.

Stoxx 600-indekset over de største europæiske aktier lukkede dagen 0,2 pct. højere, og der var også små stigninger i de toneangivende indeks i London, Paris og Frankfurt. Ud over uroen omkring Nordkorea, som aftog i løbet af dagen, ventede dele af markedet på at læse aftenens referat fra det seneste møde i USA's centralbank, og det var med til at lægge en dæmper på markedet.

Olie- og gassektoren stod for dagens største udsving med et fald på 1,3 pct. til det underindeks af Stoxx 600. Det skyldtes et fald på mere end 3 pct. i olieprisen, efter at Rusland har afvist at skære yderligere i olieproduktionen, og det var med til at presse store, olieafhængige aktier som Statoil, Eni og Total.

I toppen af indekset var der dansk islæt. Den mest stigende aktie var Chr. Hansen efter selskabets kvartalsregnskab inklusive en opjustering, der gav en stigning på 6,3 pct. Bagved fulgte Adidas, der har Kasper Rørsted som topchef, med et plus på 4,9 pct. efter en løftet anbefaling fra storbanken HSBC.

Bundplaceringen gik til britiske Worldpay, der er ved at blive købt af amerikanske Vantiv. Aktien faldt godt 9 pct. efter offentliggørelsen af købstilbuddet og vilkårene, men det skal dog ses i lyset af et løft på 28 pct. til samme aktie tirsdag.


Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bæredygtig fond hos Nordea gav afkast på 40 pct: "Vores ESG-team taler med forvalterne om hver eneste aktie"

Nets på vej med massefyringer - hver ottende skal væk

NNIT-analytiker: "Forretningen er ikke stabil nok. Novo Nordisk er stadigvæk super vigtigt og fylder alt for meget"

Trump i Davos: Præsident Xi og jeg elsker hinanden

Brøndby skal på jagt efter ny hovedsponsor

Frygt for virus sender aktier i rødt: "Markederne er bekymrede for, at det spreder sig til flere byer"

Efter skidt år for tysk økonomi brager forventningerne nu op: "Med dagens stigning surfer tilliden videre på den mere positive bølge"

Steen Bocian: Derfor har vi negative renter - og det kan vi forvente frem mod 2022