Penge Af
De europæiske børser leverede som helhed små stigninger onsdag trods pres fra en faldende oliepris og usikkerhed omkring Nordkoreas missiltest.

Stoxx 600-indekset over de største europæiske aktier lukkede dagen 0,2 pct. højere, og der var også små stigninger i de toneangivende indeks i London, Paris og Frankfurt. Ud over uroen omkring Nordkorea, som aftog i løbet af dagen, ventede dele af markedet på at læse aftenens referat fra det seneste møde i USA's centralbank, og det var med til at lægge en dæmper på markedet.

Olie- og gassektoren stod for dagens største udsving med et fald på 1,3 pct. til det underindeks af Stoxx 600. Det skyldtes et fald på mere end 3 pct. i olieprisen, efter at Rusland har afvist at skære yderligere i olieproduktionen, og det var med til at presse store, olieafhængige aktier som Statoil, Eni og Total.

I toppen af indekset var der dansk islæt. Den mest stigende aktie var Chr. Hansen efter selskabets kvartalsregnskab inklusive en opjustering, der gav en stigning på 6,3 pct. Bagved fulgte Adidas, der har Kasper Rørsted som topchef, med et plus på 4,9 pct. efter en løftet anbefaling fra storbanken HSBC.

Bundplaceringen gik til britiske Worldpay, der er ved at blive købt af amerikanske Vantiv. Aktien faldt godt 9 pct. efter offentliggørelsen af købstilbuddet og vilkårene, men det skal dog ses i lyset af et løft på 28 pct. til samme aktie tirsdag.


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"