Penge Af
Kursfald prægede de europæiske aktiemarkeder tirsdag, hvor der var klø til en fransk storbank samt til British Airways' ejer, International Consolidated Airlines Group, IAG, efter at flyselskabet i weekenden måtte aflyse en lang række afgange.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede med et fald på 0,2 pct. til 390,49. Det tyske marked faldt 0,3 pct., mens det franske marked dykkede hele 0,6 pct.

Især den franske storbank BNP Paribas trak ned efter et fald på 4,3 pct.

Ifølge Reuters havde den franske storbanks polske bank, Bank BGZ BNP Paribas, ved udgangen april en kernekapital på 10,9 pct., hvilket var lavere end kapitalkravet på 11 pct. beregnet af det polske finanstilsyn.

Banken vil nu gennemføre en række tiltag med henblik på at løfte kernekapitalen.

I London bakkede FTSE 100-indekset med 0,3 pct. efter en forlænget weekend og fridag mandag.

IAG faldt med 1,6 pct. oven på British Airways' tekniske problemer og aflysninger fra Heathrow og Gatwick lørdag. Omkostningerne kan nå op på mindst 100 mio. pund, svarende til 850 mio. kr., for at dække kundekompensation og tabt forretning, skrev The Guardian.

Som for at føje spot til skade sluttede lavprisselskabet Ryanair tirsdagen med en gevinst på 3,8 pct. Flyselskabets årsregnskab for 2016/17 viste et overskud på 1,32 mia. euro, præcis som ventet af analytikerne.

I dette regnskabsår regner Ryanair med at øge sin indtjening med 8 pct. trods lavere billetpriser. Til gengæld venter Ryanair en stigning i passagertallet.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner