Valuta: Dollar styrkes af høje renter og kinesisk kredit-cut
Foto: Lee Jae Won/Scanpix
Markeder Af
Amerikanske dollar ligger til den stærke side onsdag morgen godt hjulet af stigende amerikanske renter, mens kinesiske yuan svækkes efter en nedjustering af Kinas kreditvurdering fra Moody's på grund af bekymringer over landets stigende gæld.

Dollarstyrkelsen er blevet forstærket, efter at de amerikanske obligationskurser faldt og den toneangivende tiårige statsobligationsrente dermed steg 3 basispoint til 2,28 pct. natten over. Dermed er der lagt afstand til denne måneds rentemæssige lavpunkt, der blev nået i sidste uge.

"Stigningen i statsobligationsrenterne støtter dollar. Det ser ud til, at de spekulative køb af T-bonds er løbet lidt ud i sandet, nu hvor Trump-bekymringer og geopolitiske risici ikke længere er friske nyheder," siger senior valutastrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities til Reuters.

Nu afventer investorerne dagens referat fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank. Referatet, der bliver offentliggjort onsdag aften dansk tid, kan give indikationer om tidspunktet for den næste renteforhøjelse og en mulig plan for at reducere centralbankens obligationsinvesteringer og dermed centralbankens enorme balance.

Euro koster onsdag morgen 1,1180 dollar mod 1,1235 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 111,90 yen mod 111,10 yen tirsdag eftermiddag.

Dermed går der 125,10 yen på en euro onsdag morgen mod 124,85 yen tirsdag eftermiddag.

På den asiatiske scene har Moodys Investors Services onsdag nedgraderet Kinas langsigtede rating med et hak til A1 fra Aa3 på grund af forventninger om, at den finansielle styrke i verdens næststørste økonomi vil blive reduceret i de kommende år.

Nedjusteringen sendte offshore-yuan til knap 6,89 per dollar inden markedet stabiliserede sig på 6,8830 offshore yuan per dollar.

Tirsdag eftermiddag kostede dollar 6,8770 offshore yuan.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang