Nye Trump-historier sender dollaren længere ned
USA's præsident, Donald Trump.
Foto: Scanpix
Markeder Af
De sidste par dage har været hårde ved USA's præsident, Donald Trump, og valutamarkedet er for alvor begyndt at reagere.

Tirsdag kom det frem, at præsidenten havde delt hemmelig information med Ruslands udenrigsminister.

Natten til onsdag skriver New York Times, at Donald Trump skulle have bedt FBI's tidligere chef om at stoppe en undersøgelse af et medlem af Donald Trumps stab.

"Som et minimum er opfattelsen, at Trumps økonomiske politik vil blive forsinket på grund af dette her, og så bliver der solgt dollar."

"Lige nu er der en stærk følelse af, at investorerne prøver at regne ud, hvor store disse sager er. Det er en situation, hvor man ikke fuldstændigt kan udelukke en rigsretssag. Det gør det svært at retfærdiggøre at købe dollar," siger analytiker hos Matsui Securities Tomoichiro Kubota til Bloomberg News.

En dollar kostede 6. november, da Donald Trump blev valgt, 6,74 kroner.

Troen på, at Trump ville gennemføre stimulus af den amerikanske økonomi, fjerne regulering og øge væksten, styrkede efterfølgende dollaren til 7,16 kroner. Det var i december.

Siden da er Donald Trumps præsidentskab blevet stadig mere omgærdet af uro og politiske jordskælv.

Ud over verbale angreb fra præsidenten på en række demokratiske institutioner og fremmede stater, en konflikt med USA's efterretningstjenester og beskyldninger om forbindelser til Rusland, har Trump ikke kunnet finde støtte i Kongressen til sin politik.

Tirsdag faldt dollaren markant, da det kom frem, at Donald Trump havde afsløret hemmelig information på et møde med Ruslands udenrigsminister.

Og onsdag sender historien om, at Donald Trump skulle have blandet sig i en efterforskning, den amerikanske valuta yderligere ned.

En dollar koster onsdag morgen 6,70 kroner og der dermed svækket mere end to procent over for euroen på en uge.

/ritzau/

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån